Apple Watch Series 7 review

De Apple Watch Series 7 is sinds 15 oktober verkrijgbaar, hoog tijd dus voor een uitgebreide Apple Watch Series 7 review. We hebben uitgebreid gekeken naar de functies van de Watch 7 van Apple. Ook vergelijken we de Apple Watch 7 in onze recensie met de Series 6 en zetten we voor je op een rijtje wat de plus- en minpunten de nieuwe Apple Watch zijn. Lees snel verder als je wilt weten of de Apple Watch Series 7 iets voor jou is.

Over de Apple Watch

Het moment dat de eerste Apple Watch gelanceerd werd is al meer dan 6 jaar geleden. Sindsdien heeft Apple jaarlijks één of meerdere nieuwe Apple Watches uitgebracht met telkens nieuwe, nog betere functies. Het design van de Apple Watch is echter maar weinig veranderd. Het horloge werd iets groter, maar ziet er verder nog nagenoeg hetzelfde uit. De Apple Watch Series 7 is de negende wearable van Apple. Je kunt op dit moment ook nog steeds de Apple Watch Series 3, Apple Watch SE en Apple Watch Series 6 kopen.

Hieronder zie je in één oogopslag de verschillende kleuren van de Apple Watch Series 7. Klik op de tabjes om de kleuren voor 41 mm of 45 mm te bekijken.

terug naar menu ↑

Waarom de Apple Watch Series 7?

De Apple Watch 7 is de opvolger van de Series 6 en aangezien dit een fantastische smartwatch is, kan het bijna niet anders dan dat de Apple Watch Series 7 ook de moeite waard is. De vraag is vooral of het een grote verandering is ten opzichte van de Series 6. Wie een iPhone heeft, kan sowieso het beste voor een Apple Watch kiezen als hij een goede smartwatch zoekt. De verschillende Apple devices werken nou een keer fantastisch samen

terug naar menu ↑

Eerste indruk van de Apple Watch 7

Voordat de nieuwe Apple Watch Series 7 werd aangekondigd, deden er verschillende geruchten de ronde dat het nieuwe ontwerp van de Apple wearable er voor het eerst anders uit zou zien dan zijn voorgangers. Er lekten zelfs afbeeldingen uit waarop een Apple Watch met een hoekig design te zien waren. Qua ontwerp past dit perfect bij de nieuwe iPhone 13. 

Waar deze geruchten vandaan kwamen is niet zeker, maar het is inmiddels wel duidelijk dat je Apple Watch 7 weer hetzelfde afgeronde design heeft als zijn voorgangers. Of je dit mooi vindt of niet is vooral een kwestie van smaak. Wat wel opvalt is het grotere scherm van de Apple Watch Series 7. Hoewel de horlogekast slechts een millimeter groter is, is het display  maar liefst 20% groter. Ook is het voorzien van afgeronde randen, waardoor de nieuwe wijzerplaat ook vanaf de zijkanten te zien is.

Het bandje van de Apple Watch Series 7 is hetzelfde als de Series 6, maar wat wel nieuw is zijn de kleuren waarin je de Apple Watch 7 kunt kopen. De nieuwe kleuren zijn inktblauw, witgoud, groen, blauw en rood. 

Hieronder zie je in één oogopslag de verschillende kleuren van de Apple Watch Series 7. Klik op de tabjes om de kleuren voor 41 mm of 45 mm te bekijken.

terug naar menu ↑

Apple Watch Series 7 review

Dan volgt nu onze Apple Watch Series 7 review. We hebben de nieuwste smartwatch van Apple uitgebreid bestudeerd en onder andere gekeken naar het display, design, metingen en functies en de 4G optie. Lees hieronder in onze Apple Watch Series 7 review wat wij van de nieuwe Apple Watch vinden.

Display

De grootste upgrade van de Apple Watch 7 zit hem in het display. De horlogekast is 1 millimeter groter wat op zich nog niet meteen heel erg opvalt. Wat je wel direct ziet, is dat het effectieve display groter is. Maar liefst 20% groter zelfst. Dit komt vooral doordat Apple de bezel – zwarte rand rond het display – kleiner heeft gemaakt. Daarbij is het nieuwe scherm zo’n 70% helderder, waardoor het in daglicht en zonlicht nog beter leesbaar is geworden. Ook ziet alles er op het scherm mooier uit bij deze helderheid. 

Net als de Series 6 heeft de Apple Watch 7 een Always-on display. Dit houdt in dat je ook informatie van het scherm kunt aflezen zonder de watch naar je toe te draaien. Bij de eerdere Apple Watches ging het scherm automatisch uit en werd dan zwart. Pas als je hem weer naar je toe draaide, lichtte het scherm op. Het scherm van de Apple Watch 7 wordt niet zwart, maar wel iets donkerder (om de batterij te sparen). Toch is het donkere scherm ook nog steeds goed leesbaar.

/afb

Design

Qua design is er weinig veranderd aan de Apple Watch 7. De iWatch 7 heeft nog steeds dezelfde ronde horlogekast als de Series 6 en ook de bandjes zijn hetzelfde. Het voordeel hiervan is dat je alle beschikbare Apple Watch bandjes voor de eerdere Apple Watch modellen ook kunt gebruiken voor de Apple Watch Series 7.

Verder is de glasplaat meer afgerond naar de zijkanten. In combinatie met de kleinere bezels zorgt dat ervoor dat het scherm ook vanaf de zijkant te zien is. Met name met de nieuwe wijzerplaat heeft dit een leuk effect. Doordat het scherm groter is, zijn ook alle apps groter, wat de Apple Watch 7 net wat gebruiksvriendelijker maakt.

Verder is de Apple Watch 7 voorzien van een 50% dikkere glasplaat die harder en minder krasgevoelig is. Dit maakt hem robuuster dan zijn voorgangers, waardoor hij ook interessanter wordt voor outdoor gebruik. De standaard modellen zijn net als de voorgangers gemaakt van aluminium. De Apple Watch 7 GPS + Cellular is voor het eerst ook verkrijgbaar in aluminium, waardoor je geen honderden euro’s extra hoeft neer te tellen. Je kunt echter ook nog steeds voor de duurdere roestvrijstalen uitvoering kiezen. Deze heeft als enige een stijlvolle goudkleurige horlogekast.

Metingen

Qua metingen is er ten opzichte van de Apple Watch 6 niet zoveel veranderd. De Apple Watch Series 7 meet nauwkeurig je hartslag met zowel een optische hartslagsensor als een elektrische hartslagsensor, waarmee je een ECG kunt maken. Verder beschikt hij over een stappenteller, zuurstofsaturatiesensor, gyroscoop, kompas, hoogemeter en een versnellingsmeter. Hij meet tot een G-kracht van 32 G en is voorzien van valdetectie. Wanneer hij registreert dat je valt, zal hij je vragen of alles goed gaat. Reageer je niet dan kan hij hulp inschakelen.

Metingen op een rijtje

 • Optische hartslagmeting (derde generatie)
 • Elektrische hartslagmeting (ECG)
 • Zuurstofsaturatiemeter
 • Stappenteller
 • Snelheidsmeter
 • Versnellingsmeter
 • Hoogtemeter
 • Gyroscoop
 • Caloriemeter
 • Bewegingsmeter
 • Slaap en ademhaling

Functies

Ook qua functies is de Apple Watch 7 redelijk gelijk gebleven aan de Series 6. Zo kun je hem koppelen met je iPhone om meldingen en berichten te ontvangen en beantwoorden en kun je hem dankzij de speaker en microfoon ook gebruiken om mee te bellen. Met Apple Pay is het mogelijk om contactloos te betalen, zonder dat je je pinpas of smartphone bij de hand hoeft te hebben. Verder kun je met de Apple Watch 7 een SOS-melding versturen en kun je hem gebruiken om je workouts te tracken. Je kunt hiervoor zelf een workout starten, maar de iWatch 7 herkent bepaalde bewegingen ook en zal je dan vragen of hij de workout moet vastleggen. Met de nieuwe WatchOS 8 herkent hij ook fietsen als workout en kan hij fietsen op een normale fiets onderscheiden van fietsen op een e-bike. Ook heeft de Apple Watch 7 nog steeds de activiteitenringen die je stimuleren om meer in beweging te komen. Je hebt een ring voor bewegen, trainen en staan. Het doel is om de ringen elke dag vol te krijgen. Je kunt de doelen gelukkig afstemmen op jouw levensstijl.

Verder is de Apple Watch 7 voorzien van een mindfulness app (voorheen ademhalen) en kun je zelf allerlei apps downloaden om het slimme horloge helemaal aan te passen aan jouw voorkeuren. Nieuw op de Apple Watch 7 is het on screen qwerty toetsenbord. Je kunt hiermee snel berichten beantwoorden zonder dat je iets hardop hoeft te zeggen. Spraakherkenning gaat nog steeds sneller, maar in situaties waar je niet hardop tegen je horloge wilt praten, is het toetsenbord erg handig. Nadeel is wel dat hij alleen beschikbaar is in het Engels en autocorrect daardoor ook Engels is.

Functies op een rijtje

 • Hartslagmeldingen (bij hoge of lage hartslag)
 • Berichten en meldingen ontvangen en beantwoorden
 • Bellen
 • On screen toetsenbord (alleen in Engels)
 • Mindfulness
 • Workouts
 • Route delen en navigatie
 • Valdetectie
 • SOS-noodmelding
 • Ingebouwd kompas
 • Contactloos betalen
 • Muziek afspelen
 • Apps installeren
 • Voorlezen
 • Activiteitenringen

Opslagcapaciteit

De Apple Watch 7 heeft 32 GB interne opslagruimte, net als de Apple Watch 6. Dit is ruim voldoende om 70 tot 100 apps te installeren en je kunt er zo’n 250 nummers en 250 foto’s op kwijt. Dit maakt je minder afhankelijk van je smartphone voor het delen van afbeeldingen en het afspelen van muziek.

Cellular (4G)

De Apple Watch Series 7 is de eerste Apple Watch die in Nederland ook met 4G wordt verkocht. Deze cellular Apple Watch 7 versie is vanaf 29 oktober te bestellen en wordt vanaf 5 november geleverd. Met de Cellular Apple Watch Series 7 gebruik je een extra simkaartje bij je mobiele telefoonabonnement. Deze multisim plaats je in de Apple Watch 7 (het moet wel de cellular versie zijn) en maakt vervolgens gebruik van hetzelfde abonnement als je smartphone. Hierdoor ben je ook bereikbaar zonder dat je iPhone in de buurt is. Je kunt nu altijd en overal bellen, informatie ophalen en delen en berichten beantwoorden met je Apple Watch.

Het is voor het eerst dat er in Nederland providers zijn die abonnementen aanbieden voor een smartwatch. Voor een Apple Watch Series 7 abonnement kun je in elk geval terecht bij T-Mobile en KPN. Je betaalt 5 euro per maand voor het extra simkaartje en gebruikt de databundel van je mobiele telefoonabonnement. Je hebt hierdoor ook hetzelfde telefoonnummer.

GPS

Het GPS signaal van de Apple Watch Series 7 is nauwkeurig en betrouwbaar en wijkt vrijwel niet af van de beste Garmin sporthorloges. Hierdoor kun je precies je routes terugkijken en delen met familie, vrienden of volgers. Ook wordt hierdoor nauwkeuriger je snelheid en gelopen, gefietste of gezwommen afstand berekend. En ook als je onverhoopt in de problemen komt en een SOS noodmelding verstuurt, krijgt de ontvanger jouw exacte locatie te zien. Verder kun je de Apple Watch 7 als navigatie gebruiken met de Kaarten app. Je krijgt turn by turn navigatie waardoor je niet meer op je smartphone hoeft te kijken om de weg naar je bestemming te vinden.

Accuduur

De accuduur van de Apple Watch Series 7 is helaas niet echt verbeterd ten opzichte van de Series 6. Dit is op zich niet zo gek aangezien het display een stuk groter is, maar het was absoluut een pluspunt geweest als de smartwatch een volledige dag zou redden. Dit is dus niet het geval, de Apple Watch 7 heeft een accuduur van zo’n 18 uur. Uiteraard hangt het er wel een beetje vanaf wat je ermee doet. Heb je een flinke wandeling gemaakt en daarbij GPS gebruikt, dan zal hij sneller leeg zijn. Wat wel verbeterd is ten opzichte van de Series 6 is de laadtijd. De Apple Watch S7 laadt 33% sneller op dan zijn voorganger. Wanneer je hem ook ‘s nachts wilt dragen om je slaap en ademhaling te tracken, hoef je hem slechts 8 minuten aan de lader te leggen om hem 8 uur te kunnen gebruiken. 

Stof- en waterdichtheid

Tijdens onze Apple Watch Series 7 review hebben we ook gekeken naar de stof- en waterdichtheid van de device. Op dit vlak scoort de iWatch 7 erg goed. Hij heeft een IP6X certificering. Het eerste cijfer zegt iets over de waterdichtheid. Het tweede cijfer geeft de mate aan waarin het toestel stofdicht is. De 6 voor waterdichtheid betekent dat je veilig met de Apple Watch kunt zwemmen. Ook is de wearable zwemproof volgens de WR-50 norm. Je kunt er zonder zorgen tot 50 meter diepte mee zwemmen. De X voor stofdichtheid betekent dat het apparaat volledig stofdicht is. De Apple Watch 7 is hiermee de meest robuuste Apple Watch ooit. 

Duurzaamheid en milieu

Het aanschaffen van een nieuw elektrisch apparaat is over het algemeen niet het beste wat je kunt doen voor het milieu. Met name het winnen van de grondstoffen is vaak erg milieubelastend. Voor de Apple Watch Series 7 maakt Apple echter gebruik van 100% gerecyclede materialen voor de aluminium behuizing, wolfraam in de Taptic Engine, zeldzame aardmetalen in de magneten en het tin in de SiP. Ook is de Watch 7 van Apple energiezuinig doordat hij snel oplaadt, is hij voorzien van een milieuvriendelijke verpakking en is de device vrij van kwik, arseen en andere schadelijke materialen. 

Prijs

De prijs van de Apple Watch Series 7 is gelijk aan die van de Apple Watch 6. Bij lancering kost de Watch 7 van Apple 429 euro voor de 41mm variant en 459 euro voor de 45mm versie. Als je nu wilt upgraden vanaf een oudere Apple watch, kun je dan ook het beste gaan voor de Apple Watch 7. De verschillen zijn niet enorm, maar na het schrijven van deze Apple Watch Series 7 recensie kunnen we wel concluderen dat de Series 7 beter is dan de Series 6. 

De Cellular Apple Watch Series 7 zal zowel in aluminium als roestvrijstaal verkrijgbaar zijn. De aluminium versie kost 529 voor de 41mm en 559 voor de 45mm. Ga je voor de luxe rvs uitvoering, dan moet je iets meer neertellen. De Apple Watch Series 7 GPS + Cellular, 41mm kost namelijk 729 euro en de Apple Watch Series 7 GPS + Cellular, 45mm 779 euro. 

Wil je nog meer te weten komen over de Apple Watch Series 7? Bekijk dan zeker deze uitgebreide productreview op YouTube.

terug naar menu ↑

WatchOS8

Met de release van de Apple Watch Series 7 werd er ook een nieuwe versie van WatchOS gepresenteerd. WatchOS 7 wordt opgevolgd voor WatchOS 8, waardoor zowel de Apple Watch 7 als de oudere Apple Watches voorzien worden van nieuwe functies en mogelijkheden. Zo kun je nu een wijzerplaat met portretfoto instellen en verandert de app ‘Ademhalen’ in een meer uitgebreide Mindfulness app. Ook is de Kaarten app verbeterd en heeft Workouts een upgrade gekregen, waardoor hij ook fietsen automatisch herkent.

terug naar menu ↑

Plus- en minpunten van de Apple Watch Series 7

Vraag je je af of je de Apple Watch Series 7 moet aanschaffen. Aan de hand van onze Apple Watch Series 7 recensie hebben we hieronder de plus- en minpunten van de nieuwe Apple watch op een rijtje gezet.

Pluspunten
 • Groot display
 • Helder scherm
 • Mooie kleuren
 • Betrouwbare GPS
 • Reageert snel
 • Werkt perfect samen met iPhone
 • Laadt snel op
 • Robuuste behuizing
 • Met 4G versie bereikbaar zonder smartphone
Minpunten
 • Duur
 • Werkt niet met Android
 • Qwerty toetsenbord niet in het Nederlands
 • Batterij gaat minder dan een dag mee
 • Geen hele grote veranderingen t.o.v. van Apple Watch 6
terug naar menu ↑

Apple Watch Series 7 vs Series 6

Aangezien de Apple Watch S7 de opvolger is van de S6, zullen we deze twee aan de hand van onze review ook met elkaar vergelijken. Hieronder hebben we voor je op een rijtje gezet wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de 2 smartwatches van Apple.

 • Series 7 heeft een 70% helderder scherm
 • Series 7 heeft een 20% groter scherm met gebogen rand
 • Apple Watch 7 heeft een Qwerty toetsenbord (maar niet in het Nederlands)
 • Het ontwerp van de Series 7 is robuuster en duurzamer
 • De Apple Watch 7 laadt sneller op
 • Het grotere scherm van de S7 biedt ruimte aan 2 widgets tegelijk
 • De Series 7 in beschikbaar in andere kleuren van de Series 6
 • De Series 7 4G versie is vanaf nu beschikbaar in Nederland
terug naar menu ↑

Apple Watch Series 7 aanbiedingen

Als je besloten hebt dat je de Apple Watch Series 7 wilt kopen, dan ben je natuurlijk op zoek naar de beste Apple Watch 7 aanbiedingen. Net na de release is de Apple Watch Series 7 nog niet vaak in de aanbieding, maar je kunt soms wel een goede combinatie deal kopen. Hieronder vind je de beste Apple Watch Series 7 aanbiedingen van dit moment.

terug naar menu ↑

Eindconclusie Apple Watch Series 7 review

6.2Expert Score
Minimale upgrade t.o.v. de Series 6

De Apple Watch Series 7 is een kleine upgrade ten opzichte van de Series 6. Het scherm is groter, helderder en heeft een kleinere bezel. Na het schrijven van deze Apple Watch Series 7 review kunnen we concluderen dat het niet heel interessant is om te upgraden van de Series 6 naar de Series 7, tenzij je voor de Apple Watch Series 7 GPS + Cellular gaat en hier een abonnement voor aanschaft. Heb je nog een oudere Apple Watch, zoals de Series 2, 3 of 4? Dan is de Apple Watch Series 7 een fantastische upgrade en echt een meerwaarde. We hopen dat je na het lezen van onze Apple Watch Series 7 wijzer bent geworden over de nieuwste Apple Watch en een goede keuze kunt maken als je overweegt om er een te kopen.

Smartwatch Totaal
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart