Fitness smartwatch kopen? Dit is de beste fitness horloge van 2021!

Als je regelmatig sport en jezelf graag uitdaagt om steeds beter te presteren, kun je het beste een goede fitness smartwatch gebruiken. Maar wat is nu de beste fitness smartwatch? Ga je voor een Garmin of Fitbit of kun je het beste een fitness smartwatch van Samsung kopen. Het aanbod aan smartwatches is enorm en vrijwel alle smartwatches hebben een aantal functies die interessant zijn als je je sportprestaties wilt verbeteren. Dat wil echter niet zeggen dat alle fitness smartwatches even goed zijn voor het behalen van je doelen. Om je te helpen kiezen, vertellen we je in dit artikel waar je op moet letten om het beste fitness horloge te vinden. Ook hebben we onze eigen favorieten voor je verzameld in onze Top 10 beste fitness smartwatch.

pluspunten
minpunten
details
Onze #1 keuze
Garmin Venu Sq Music
Met speaker, comfortabel, accuraat
Bekijk op Bol.com
pluspunten
Muziek zonder smartphone
Garmin Pay
Gebruiksvriendelijk
minpunten
Donker scherm
Geen adapter meegeleverd
details
Grootte: 37 mm
Gewicht: 37,6 g
Besturingssysteem: Android, iOS
Goedkope smartwatch met bloeddrukmeter
Samsung Galaxy Watch Active2 Zwart- 40 mm
Fitness oefeningen, veel functies
Bekijk op Bol.com
pluspunten
Veel fitness workouts
Nauwkeurige hartslag
Navigatie
minpunten
App werkt niet met iOS
Geen adapter meegeleverd
details
Grootte: 40 mm
Gewicht: 26 g
Besturingssysteem: Android, iOS
Beste fitness horloge voor dames
Fitbit Versa 3 – Smartwatch dames – Roze
Stijlvol, gebruiksvriendelijk
Bekijk op Bol.com
pluspunten
Goede prijs-kwaliteit
Fitbit Pay
Licht gewicht
minpunten
Betaalde app
Bandje
details
Scherm hoogte: 40 mm
Gewicht: 28,5 g
Besturingssysteem: Android, iOS

De beste fitness smartwatches van 2021 uitgelicht

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Garmin Venu Sq, NFC-Music, Black/Slate - €299,95
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Garmin Venu Sq, NFC-Music, Black/Slate
Laatste updates:
 • €299,95 - februari 19, 2024
 • €224,96 - februari 18, 2024
 • €299,95 - januari 10, 2024
 • €207,80 - januari 8, 2024
 • €227,52 - januari 7, 2024
 • €239,95 - december 20, 2023
 • €229,95 - december 16, 2023
 • €241,00 - december 10, 2023
Sinds: november 22, 2023
 • Hoogste prijs: €299,95 - januari 10, 2024
 • Laagste prijs: €207,80 - januari 8, 2024

De beste fitness smartwatch van dit moment is volgens ons de Garmin Venu Sq Music. Het is een stijlvolle vierkant smartwatch die moeiteloos verschillende activiteiten vastlegt. Terwijl je sport, luister je naar je favoriete muziek. Ook als je je smartphone niet bij je hebt. Dankzij de ingebouwde GPS-functie slaat de Garmin Venu je gelopen route op, zodat je hem later in de app terug kunt kijken. 

Verder kun je de Garmin Venu Sq Music koppelen aan MyFitnessPal, Runkeeper, Spotity en Strava. Zo kun je je prestaties meteen online delen en luister je tijdens je workout naar je favoriete muziek. Ook kun je met deze fitness smartwatch berichten ontvangen, telefoontjes aannemen en contactloos betalen. Tot slot is het een waterdichte fitness smartwatch, waardoor hij ook gebruikt kan worden tijdens zwemmen en andere workouts in het water.

Bestel de Garmin Venu Sq Music bij onderstaande vertrouwde webshops:

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Samsung Galaxy Watch Active2 - Aluminium - Smartwatch - 40 mm - Zwart - €218,87
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Samsung Galaxy Watch Active2 - Aluminium - Smartwatch - 40 mm - Zwart
Laatste updates:
 • €218,87 - januari 27, 2024
 • €313,99 - december 5, 2023
 • €328,99 - november 28, 2023
Sinds: november 28, 2023
 • Hoogste prijs: €328,99 - november 28, 2023
 • Laagste prijs: €218,87 - januari 27, 2024

Met de Samsung Galaxy Watch Active2 haal je ook een hele goede fitness smartwatch in huis. Deze smartwatch en fitness tracker kent ontzettend veel verschillende fitness oefeningen, waardoor je nog efficiënter kunt trainen. Hij laat je middels een bewegende illustratie zien hoe je de oefening uit moet voeren en houdt bij hoeveel sets en herhalingen je doet.

Ook is hij geschikt voor verschillende (buiten)sporten, zoals fietsen, hardlopen en zwemmen. Dankzij de verschillende GPS-systemen weet hij nauwkeurig je route vast te leggen en met behulp van een barometer bepaalt hij de hoogte. Verder meet hij je hartslag, slaap, calorieverbranding, snelheid, stappen, stress en het aantal trappen dat je beklommen hebt. Ook kan deze smartwatch je bloeddruk meten, maar hiervoor heb je wel de Samsung Health Monitor app die helaas niet voor alle smartphones beschikbaar is.

Bestel de Samsung Galaxy Watch Active2 bij onderstaande vertrouwde webshops:

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Fitbit Versa 3 - Smartwatch dames - Roze - €151,62
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Fitbit Versa 3 - Smartwatch dames - Roze
Laatste updates:
 • €177,44 - mei 21, 2024
 • €177,79 - mei 20, 2024
 • €177,44 - mei 20, 2024
 • €177,79 - mei 17, 2024
 • €177,44 - mei 16, 2024
 • €177,79 - mei 16, 2024
 • €177,44 - mei 15, 2024
 • €177,79 - mei 12, 2024
Sinds: november 22, 2023
 • Hoogste prijs: €199,00 - januari 31, 2024
 • Laagste prijs: €151,62 - april 14, 2024

Ook de Fitbit Versa 3 is een hele goede keuze als je op zoek bent naar het beste fitness horloge. Doordat hij niet al te groot is en mooie zachte vormen en kleuren heeft, is deze fitness smartwatch zeer geliefd bij vrouwen. Hij heeft verschillende trainingsfuncties om je te helpen nog beter te presteren. Zo is hij voorzien van een intervaltraining, een snelheidsmeter, rondeteller, en meer hij je gemiddelde snelheid en aantal minuten intensieve training.

Ook kent hij verschillende fitness workouts, zoals de loopband, spinning, crosstrainer, circuittraining, lunges, vechtsport en yoga. Doordat hij deze sporten kent, kan hij gerichter feedback geven en informatie verzamelen. Verder kan hij je VO2 max en fitness leeftijd meten aan de hand van je hartslag en de hoeveelheid zuurstof in je bloed. Tot slot is hij waterdicht en is hij voorzien van GPS en een hoogtemeter.

Bestel de Fitbit Versa 3 bij onderstaande vertrouwde webshops:

terug naar menu ↑

Waarom een fitness smartwatch?

Met een fitness tracker kun je je prestaties nauwkeurig bijhouden en word je gestimuleerd om je grenzen te verleggen en de fitste versie van jezelf te worden. Een goede fitness tracker meet je hartslag en houdt het aantal verbrande calorieën bij, maar helpt je ook op andere vlakken bij je training. Bijvoorbeeld door het uitbeelden van fitnessoefeningen en het tellen van het aantal sets en herhalingen, zoals de Samsung Galaxy Watch Active2 doet.

terug naar menu ↑

Waar je op moet letten om de beste fitness smartwatch te kopen

Omdat beste fitness smartwatch te kopen, raden we je aan om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Metingen

Let er bij je zoektocht naar het beste fitness horloge in de eerst plaats op wat hij allemaal meet. Een fitness horloge moet op z’n minst nauwkeurig je hartslag meten, maar het is ook handig als hij je stress, slaap, stappen en verbrande calorieën meet. Verder kunnen sommige fitness horloges – zoals de Fitbit Versa 3 – tegenwoordig ook je VO2 max en fitness leeftijd meten aan de hand van je hartslag en de hoeveelheid zuurstof in je bloed.

beste fitness horloge
Fitbit Versa 3 – Beste fitness horloge voor dames – Bestel hem op Bol.com

Connectiviteit

Ook belangrijk is de connectiviteit van een fitness horloge. In de eerste plaats moet je hem kunnen koppelen aan je telefoon. De meeste fitness trackers kunnen aan vrijwel alle smartphones gekoppeld worden, maar er zijn soms wel een aantal uitzonderingen. Controleer van tevoren altijd even of de fitness smartwatch die je wilt kopen compatibel is met jouw telefoon. Verder is het ook handig om te kijken welke apps je kunt gebruiken in combinatie met het fitness horloge. Apps als MyFitnessPal en Strava zijn bijvoorbeeld erg populair. En ook muziek apps als Spotify zijn erg handig. Met sommige fitness horloges – zoals de Garmin Venu Sq Music – kun je ook muziek luisteren zonder dat je smartphone in de buurt is.

Fitness oefeningen

Als je met name veel krachttraining of specifieke fitness oefeningen doet, kun je het beste een fitness smartwatch kiezen die fitness oefeningen herkent en je kan ondersteunen bij het uitvoeren van je workouts. De Samsung Galaxy Watch Active2 kent bijvoorbeeld heel veel verschillende sporten en fitness oefeningen.

terug naar menu ↑

Samenvatting

Wat de beste fitness smartwatch is, ligt er maar net aan wat je zelf zoekt in een fitness horloge en welke sport je precies doet. Het is belangrijk om een fitness smartwatch te kiezen die past bij jouw sportieve doelen. Als je veel krachttraining en fitness oefeningen doet, kun je het beste een fitness smartwatch kiezen die deze oefeningen herkent. Als je vooral je conditie wilt trainen, is een goede hartslagmeter essentieel. We hopen dat je na het lezen van dit artikel de beste fitness smartwatch hebt gevonden.

Smartwatch Totaal
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart