Golf horloges vergelijken? Zo kies je het beste golfhorloge

Golfen is een sport waar heel wat bij komt kijken en het vergt behoorlijk wat oefening om er goed in te worden. Gelukkig kan meer inzicht je helpen om aan jouw verbeterpunten te werken. Wil je bijvoorbeeld weten hoever je geslagen hebt, hoe ver je van de green bent en je score eenvoudig bijhouden tijdens het golfen? Met een goed golfhorloge kan het allemaal. Als je je spel wilt verbeteren en je tijd zo efficiënt mogelijk wilt benutten, kun je het beste een golfhorloge kopen voor je de green opzoekt. Maar hoe kies je het beste golfhorloge? Ga je voor een goedkoop golfhorloge, de Apple Watch of kun je het beste een Garmin golfhorloge kopen? In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten om het beste golfhorloge te vinden. Ook vertellen we je meer over de functies van een goed golfhorloge én hebben we onze favoriete golfhorloges voor je verzameld in een top 10.

pluspunten
minpunten
details
Beste high-tech golfhorloge
Garmin Approach S62
Uitgebreide functies voor golf
Bekijk op Bol.com
pluspunten
Zeer goed display
Nauwkeurige GPS
41.000 golfbanen
minpunten
Duur
details
Grootte: 47 mm
Gewicht: 61 g
Besturingssysteem: Android, iOS
Beste smartwatch voor golf
Apple Watch Series 6
Oneindige mogelijkheden
Bekijk op Bol.com
pluspunten
Mooi design
Keuze uit veel apps
Heel veel functies
minpunten
Duur
Veel meldingen
details
Grootte: 44 mm
Gewicht: 36,5 g
Besturingssysteem: iOS
Beste goedkope golfhorloge
Garmin Approach S10
Goede prijs-kwaliteit verhouding
Bekijk op Bol.com
pluspunten
Goedkoop
41.000 golfbanen
Gebruiksvriendelijk
minpunten
Korte accuduur bij GPS
Geen smartwatch functies
details
Scherm hoogte: 40,7 mm
Gewicht: 35 g
Besturingssysteem: Android, iOS

De beste golfhorloges van 2021 uitgelicht

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Garmin Approach S62 - GPS Golfhorloge - 47 mm - Zwart - €508,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Garmin Approach S62 - GPS Golfhorloge - 47 mm - Zwart
Laatste updates:
 • €509,00 - februari 4, 2023
 • €466,28 - februari 3, 2023
 • €509,00 - februari 1, 2023
 • €477,98 - januari 22, 2023
 • €492,76 - januari 16, 2023
 • €509,00 - januari 14, 2023
 • €477,59 - januari 10, 2023
 • €466,36 - januari 8, 2023
Sinds: augustus 7, 2022
 • Hoogste prijs: €509,00 - december 17, 2022
 • Laagste prijs: €455,95 - oktober 11, 2022

Het beste golfhorloge van dit moment is volgens ons de Garmin Approach S62. Deze mooie Garmin smartwatch heeft alles wat je kunt wensen in een golfhorloge. Hij is voorzien van kaarten en alle informatie over de baan die je nodig hebt, zoals de afstanden. Het golf horloge werkt in alle weersomstandigheden en het scherm is ook goed zichtbaar in zonlicht. Daarnaast is het een stevig duurzaam horloge met een Corning Gorilla Glass 3 lens. Er staan ruim 41.000 banen voorgeprogrammeerd en voor geavanceerde gegevens en toernooien kun je de Garmin App downloaden. Verder meet het Garmin golfhorloge je hartslag en is hij voorzien van PulseOX, waarmee je de hoeveelheid zuurstof in je bloed meet. Naast een golfhorloge is dit een multifunctionele smartwatch die je ook voor andere sporten en dagelijks gebruik kunt inzetten. De batterij gaat in GPS-modus tot wel 20 uur mee.

Bestel de Garmin Approach S62 bij onderstaande vertrouwde webshops:

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Apple Watch Series 6 44mm Space Gray Aluminium Zwarte Sportband - €459,00
Laatste Amazon prijsupdate was: februari 3, 2023 7:03 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Ook de Apple Watch is een goede keuze als je op zoek bent naar het beste golfhorloge. Je kunt er verschillende golf apps op installeren waardoor de mogelijkheden oneindig zijn. Daarnaast is de Apple Watch voorzien van een hartslagmeter en meet hij je VO2 max, slaapkwaliteit, stress en stappen. Er zijn meerdere goede golf apps te downloaden, waarvan sommige gratis zijn en andere abonnementskosten rekenen. Hole19 is bijvoorbeeld een hele goede app volop praktische functies voor op de golfbaan. Verder is de Apple Watch een hele goede keuze als je je golfhorloge ook wilt gebruiken om dagelijks je activiteiten te meten en meldingen van je telefoon te ontvangen of zelfs te bellen. De batterij gaat lang mee en je hebt volop keuze uit allerlei verschillende horlogebandjes.

Bestel de Apple Watch Series 6 bij onderstaande vertrouwde webshops:

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Garmin Approach S10 - Granite Blue (Golfhorloge) - €218,99

De Garmin Approach S10 is wat ons betreft het beste budget golfhorloge. Net als de Garmin Approach S62 zijn er 41.000 golfbanen voorgeladen, inclusief alle relevante informatie. Zo weet je precies de afstand tot de hole en het begin, einde en midden van de green. Ook kun je je score bijhouden op het golfhorloge en je scorekaart uploaden naar Garmin Express, zodat je je rondes bij kunt houden. Het gps golfhorloge is eenvoudig te bedienen en heeft een mooi, minimalistisch design. Daarnaast is hij licht van gewicht en heeft hij een scherm dat ook in de zon goed te lezen is. De batterij gaat bij gebruik van GPS maximaal 12 uur mee. Tot slot is dit puur een golfhorloge, hij is niet voorzien van hartslagmeter of caloriemeter.

Bestel de Garmin Approach S10 bij onderstaande vertrouwde webshops:

Ook het TecTecTec ULT-G golfhorloge heeft een hele goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit golfhorloge is eenvoudig, maar bezit wel alle functies om het golfen zo aangenaam mogelijk te maken. Op het horloge staat informatie over maar liefst 38.000 banen en je betaalt geen abonnementskosten. Het gps golfhorloge vertelt je de afstand tot de hole en tot het begin, midden en eind van de green. Ook laat hij je weten waar obstakels en gevaarlijke zones zijn. Het is een eenvoudig te bedienen golf horloge, zonder touchscreen. De bediening werkt met 4 knoppen op de zijkant van het horloge. Tot slot is het horloge bestand tegen regen, dus ook bij wat minder weer kun je hem gewoon gebruiken.

Bestel de TecTecTec ULT-G Golf GPS-horloge bij onderstaande vertrouwde webshops:

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Garmin Approach S42 Premium GPS Golfhorloge - Zwart - €249,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Garmin Approach S42 Premium GPS Golfhorloge - Zwart
Laatste updates:
 • €249,00 - februari 4, 2023
 • €211,46 - februari 3, 2023
 • €249,00 - januari 8, 2023
 • €247,35 - januari 3, 2023
 • €249,00 - december 30, 2022
 • €247,35 - december 28, 2022
 • €285,00 - december 24, 2022
 • €274,46 - december 23, 2022
Sinds: augustus 7, 2022
 • Hoogste prijs: €285,00 - september 30, 2022
 • Laagste prijs: €211,46 - februari 3, 2023

De Garmin Approach S42 is een volwaardige smartwatch waar je zowel op de baan als er naast veel plezier van hebt. Het golfhorloge is voorzien van een 1,2” kleurendisplay dat ook in zonlicht goed afleesbaar is. Op de smartwatch zijn al 42.000 golfbanen voorgeladen en je kunt zelf updates downloaden voor banen waarop je veel speelt. Het Garmin golfhorloge helpt je om je score op de baan bij te houden en te verlagen. Ook weet hij waar je bent op de baan en wat de afstand tot de hole is. Met autoshot gametracking houdt het golfhorloge slagafstanden bij. Verder is dit sporthorloge voorzien van een hartslagmeter, GPS, slaapmeter stappenteller en trappenteller en is hij waterdicht. Bij gebruik van GPS gaat de batterij 15 uur mee.

Bestel de Garmin Approach S42 Premium GPS Golfhorloge bij onderstaande vertrouwde webshops:

terug naar menu ↑

Waarom een golfhorloge?

Een golfhorloge houdt je prestaties op de baan bij en helpt je daarnaast om je golfprestaties te verbeteren. Ook helpt hij je de weg vinden en weet hij bijvoorbeeld waar obstakels op de baan zijn. Verder weet hij precies de afstand tot het begin, midden en eind van de green. Je hoeft dus zelf niet meer te zoeken naar gekleurde paaltjes om de afstand te bepalen. Hierdoor kun je je volledig focussen op je slag en het spel en ben je minder tijd kwijt aan randzaken.

De meer geavanceerde golfhorloges zijn tegenwoordig kunnen ook je score en slagafstanden bijhouden. Ze detecteren automatisch wanneer je slaat en door vervolgens naar de bal te lopen, weet het golfhorloge hoe ver je geslagen hebt. Daarbij meet hijk bijvoorbeeld ook je swingkracht en swingtempo. In combinatie met apps kun je vaak nog meer gegevens verzamelen, opslaan en analyseren.

terug naar menu ↑

Waar je op moet letten om het beste golfhorloge te kopen

Om het beste golfhorloge te vinden, raden we je aan om op een aantal zaken te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Golffuncties

In de eerste plaats koop je een golfhorloge natuurlijk om zijn golffuncties. Logischerwijs wil je dan weten welke functies de smartwatch heeft. In de eerste plaats is het handig dat het golfhorloge GPS heeft, zodat hij weet waar je je op de baan bevindt. Daarnaast is het goed om te kijken of er al golfbanen zijn ingeladen en welke mogelijkheden er zijn om zelf banen toe te voegen. Garmin golfhorloges – zoals de Garmin Approach S62 – zijn standaard voorzien van 41.000 voorgeladen golfkaarten. Als je voor een Apple Watch kiest, zul je eerst nog een app moeten downloaden om de smartwatch van golffuncties te voorzien.

Display

Ook een kwalitatief goed display is van belang bij het vinden van het beste golfhorloge. Golfen doe je in de buitenlucht en op het weer heb je helaas geen invloed. Het is daarom aan te raden om voor een golfhorloge te kiezen dat ten minste spatwaterdicht is én een display heeft dat ook in zonlicht goed af te lezen is, zoals de Garmin Approach S10.

Overige functies

We raden je ook aan om na te denken over de manier waarop je het golfhorloge wilt gebruiken. Ga je hem alleen dragen tijdens het golfen? Dan is een eenvoudig golfhorloge – zoals het TecTecTec ULT-G Golf GPS-horloge – zonder extra functies of fancy design prima. Zoek je echter een smartwatch die je ook buiten de baan kunt dragen en die bijvoorbeeld je hartslag, stappen, slaapkwaliteit en calorieën meet? Dan kun je het beste een smartwatch voor golfen kopen, zoals de Garmin Approach S62 of de Apple Watch Series 6. Vaak heb je dan ook meer mogelijkheden om het horloge te koppelen aan je smartphone en gegevens te synchroniseren met apps zoals Strava of Garmin Connect.

Accuduur

Let ook op de accuduur tijdens je zoektocht naar het beste golfhorloge. Niets is vervelender dan tot de ontdekking komen dat de helft van je slagen niet is opgenomen, omdat de accu leeg was. Als je het golfhorloge alleen op de baan gebruikt, kun je hem kort van tevoren opladen en dan is het voldoende als hij 6 tot 10 uur meegaat. Wil je het horloge echter de hele dag dragen, dan kun je het beste een golfhorloge kiezen met een accu die ten minste een dag meegaat. Hou er wel rekening mee dat het gebruik van GPS sowieso meer batterijcapaciteit vraagt.

Vormgeving

Ook de vormgeving is voor veel mensen niet onbelangrijk, zeker als je het horloge ook bij je nette kleding wilt dragen. De Apple Watch is dan een hele goede keuze, maar ook de Garmin Approach S42 ziet er stijlvol en niet te lomp uit. Vaak zien de wat goedkopere golfhorloges er wat grover en meer ‘plastic’ uit. Wanneer het je alleen om de functies te doen is, hoeft dit natuurlijk geen probleem te zijn.

Connectiviteit

Verder is het verstandig om te controleren of het golfhorloge dat je op het oog hebt, geschikt is voor het besturingssysteem van je smartphone. Niet alle smartwatches zijn namelijk compatibel met alle smartphones. Zo werkt de Apple Watch niet goed met Android en daardoor is deze smartwatch alleen interessant als je een iPhone hebt. De Garmin golfhorloges werken zowel met Android als iOS en dit geldt ook voor veel andere sporthorloges.

Prijs

We kunnen ons ook voorstellen dat je geen oneindig budget beschikbaar hebt voor het beste golfhorloge. De prijzen voor sporthorloges lopen behoorlijk uiteen en het is echt niet altijd nodig om het duurste exemplaar te kopen. Wat het beste golfhorloge voor jou is, hangt er voornamelijk vanaf welke eisen je aan het horloge stelt en of je hem ook buiten de golfbaan wilt gaan dragen. Ook goedkope golfhorloges – zoals de Garmin Approach S10 en het TecTecTec ULT-G Golf GPS-horloge – hebben voldoende functies om je op de golfbaan van dienst te zijn. 

terug naar menu ↑

FAQ

Hoe werkt een golfhorloge?

Een golfhorloge is in principe een smartwatch of activity tracker. Echter is een golfhorloge speciaal ontworpen om je activiteiten op de golfbaan te meten. Met behulp van GPS en kaarten van golfbanen weet hij waar je bent op de baan en wat je afstand tot de green of de hole is. En doordat hij de bewegingen van je pols kan volgen, weet hij hoe hard en effectief je slaat. Door vervolgens naar de golfbal te lopen, weet hij ook hoever je hebt geslagen.

Waar koop je een Tomtom golfhorloge?

Helaas worden de populaire golfhorloges van Tomtom niet meer geproduceerd. De TomTom Golfer 1 en de TomTom Golfer 2 zijn dan ook niet meer te koop en ook een exemplaar tweedehands kopen is niet aan te raden. Sinds juli 2021 worden de modellen ook niet meer ondersteund door TomTom, waardoor er geen updates meer komen en je ook niet meer bij TomTom terecht kunt met problemen. De golfhorloges van Garmin zijn een goed alternatief.

terug naar menu ↑

Samenvatting

Golfhorloges zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en met verschillende prijskaartjes. Je kunt kiezen voor een eenvoudig golfhorloge dat je alleen informatie geeft tijdens het golfen, maar je kunt ook een smartwatch kopen voor golfen. Op een smartwatch krijg je doorgaans ook informatie over je gezondheid en je kunt meldingen van je telefoon ontvangen. Zeker als je het golfhorloge ook voor andere sporten wilt gebruiken en het dagelijks wilt dragen, kun je het beste een smartwatch met GPS voor golf kopen. Let er verder op dat het scherm goed leesbaar is in zonlicht, het horloge tegen water kan, compatibel is met het besturingssysteem van je smartphone en voorzien is van een batterij die voldoende lang meegaat. We hopen dat je na het lezen van dit artikel het beste golfhorloge hebt gevonden.

Smartwatch Totaal
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart