Dit zijn de beste smartwatch apps van 2024

Een smartwatch is natuurlijk veel meer dan een horloge en een stappenteller. Je kunt er vaak je telefoon mee opnemen en berichten beantwoorden en daarnaast houdt hij allerlei gegevens bij over je gezondheid en fitnesslevel. Door smartwatch apps te installeren kun je de mogelijkheden van je smartwatch vaak nog verder uitbreiden. Zo kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk bijhouden hoeveel je gedronken hebt, muziek bedienen, je afgelegde route delen met anderen en notificaties ontvangen over het weer. Het is soms best even zoeken wat de beste smartwatch apps zijn voor op jouw slimme horloge. Om je te helpen en om je wat inspiratie te geven, hebben we de beste smartwatch apps van dit moment voor je op een rijtje gezet.

Muziek apps

Of je nu aan het sporten bent, aan het schoonmaken of zit te werken; een lekker muziekje of een goede podcast maakt eigenlijk alles leuker. Met een goede smartwatch app wordt het afspelen van muziek en podcasts nog eenvoudiger. Hieronder vertellen we je er meer over.

Spotify

Het bekendste platform om muziek te streamen is natuurlijk Spotify. Met de Spotify app op je smartwatch kun je eenvoudig je muziek kiezen door door je bibliotheek te bladeren. Nummers skippen is ook geen probleem. Verder kun je vanaf je smartwatch kiezen op welk apparaat je de muziek wilt afspelen. Als je een smartwatch hebt die muziek kan afspelen – zoals de Garmin Venu Sq Music – kun je de muziek hierop afspelen of je kunt kiezen voor je laptop, slimme speakers of je TV. Je kunt via je smartphone ook nummers downloaden naar je smartwatch om ze offline af te spelen.

Deezer

Een andere goede muziekapp voor je smartwatch is Deezer. Deze concurrent van Spotify was zelfs iets eerder met het lanceren van een functie voor het offline luisteren naar muziek op je smartwatch. Ook Deezer heeft een ruim aanbod qua muziek, alleen het aantal beschikbare podcasts is iets minder. Deezer werkt met de meeste smartwatches, waaronder de Apple Watch, Wear OS watches, Garmin smartwatches en 

Shazam

Ook Shazam is een handige app voor op je smartwatch. Als je een leuk nummer hoort dat je nog niet kent, hoef je niet meer in alle haast je smartphone uit je zak te peuteren. Je klikt nu gewoon de Shazam app aan op je smartwatch om te achterhalen hoe dat leuke nummer heet.

terug naar menu ↑

Sport apps

Een smartwatch kun je natuurlijk perfect inzetten tijdens het sporten. De meeste smartwatches houden sowieso nauwkeurig je hartslag en stappen bij, maar veel smartwatches kunnen ook sporten herkennen en bijvoorbeeld je zuurstofsaturatie en bloeddruk meten. Met een goede smartwatch app kun je deze gegevens makkelijker interpreteren én je workouts plannen.

Strava

Strava is een van de populairste fiets- en hardloopapp voor op je smartphone, maar heeft dus ook een smartwatch app. Ook kun je de app voor andere sporten gebruiken. Als je een smartwatch met ingebouwde GPS hebt – zoals de Garmin Vivoactive 4S Smartwatch of de Apple Watch Series 7 – kun je Strava ook gebruiken zonder je smartphone mee te nemen. Achteraf worden de gegevens gesynchroniseerd en kun je je route en hartslaggegevens uploaden en delen met familie, vrienden en volgers. Hoe je Strava op een Apple Watch kunt gebruiken, zie je in onderstaande video:

Lees ook: Smartwatch met GPS kopen? Zo kies je de beste smartwatch met GPS

Runkeeper

Voor hardlopers is er ook de populaire app Runkeeper, al kun je ook deze app gebruiken voor wielrennen en andere sporten. Qua functies is Runkeeper erg aan Strava gewaagd en het is dan ook vooral een persoonlijke keuze welke app je het liefst op je smartwatch installeert. Als je niet kunt kiezen, kun je ze ook allebei gebruiken en je metingen van Runkeeper synchroniseren met Strava. 

7 Minute Work-out

De 7 Minute Work-out app is ontwikkeld door Yahoo Fitness en perfect te gebruiken vanaf je smartwatch. De app heeft een hele eenvoudige interface en de workouts bestaan uit 12 oefeningen met lichaamsgewicht die elk 30 seconden duren. Het zijn high intensity workouts, ideaal om je zittende kantoorbaan even mee te onderbreken. Op je smartwatch zie je wat de volgende oefening is en hoe lang je de oefening nog moet doen.

Nike Training Club

Ook de Nike app is een aanwinst op je smartwatch. Je kunt verschillende workouts doen en je prestaties overzichtelijk bijhouden. Als je een liefhebber bent van Nike en Apple kun je ook overwegen om een Nike+ Apple Watch te kopen. Je krijgt dan extra wijzerplaten en een Nike horlogebandje bij je smartwatch.

5 Minute Yoga

Als je tussendoor een snelle yogasessie wilt doen, is de 5 Minute Yoga app onmisbaar op je smartwatch. Deze app is ook perfect voor beginners, doordat de poses niet al te ingewikkeld zijn. In 5 minuten voer je een stressverlagende yoga workout uit en verbeter je je flexibiliteit. Je betaalt een kleine bijdrage om deze smartwatch app te gebruiken.

terug naar menu ↑

Gezondheid apps

Smartwatches kunnen tegenwoordig onwijs veel informatie verzamelen over je gezondheid. Het wordt echter nog interessanter als ze je ook helpen om je gezondheid te verbeteren. De volgende smartwatch apps geven je inzicht in je gezondheid en/of helpen je om je gezondheid te verbeteren.

Herinnering voor water drinken (Leap fitness)

Voldoende water drinken is voor veel mensen een uitdaging. Als je druk bezig bent, vergeet je het al gauw en drink je ongemerkt te weinig. Voldoende vocht binnenkrijgen is echter wel heel belangrijk en de Herinnering voor water drinken app van Leap Fitness kan je hierbij helpen. Je kunt je gegevens invullen en instellen hoeveel water je per dag wilt drinken. De smartwatch app geeft vervolgens meldingen om je te herinneren dat je voldoende moet drinken. Ook kun je bijhouden hoeveel je al gedronken hebt op een dag en trends terugkijken.

Calm

Calm is een fantastische app voor je mentale gezondheid. Met deze app kun je begeleide meditaties en ademhalingsoefeningen doen. De smartwatch app helpt je zo te ontspannen, ontstressen of in slaap te komen. De Calm app is zowel beschikbaar voor Android als iOS en kan daardoor op de meeste smartwatches gebruikt worden.

Cardiogram

Het kan best lastig zijn om de gezondheidsgegevens uit je smartwatch te interpreteren. Cardiogram helpt je om meer inzicht te krijgen in de gezondheid van je hart en geeft alle metingen overzichtelijk weer. Ook kun je alle metingen nauwkeurig terugkijken en kun je jouw hartslaggegevens vergelijken met andere Cardiogram gebruikers. Verder helpt Cardiogram je om gezonde gewoontes aan te leren. De smartwatch app is zowel voor Android als iOS te downloaden. Hoe Cardiogram op een Apple Watch werkt, zie je in onderstaande video:

terug naar menu ↑

Praktische apps

Sommige smartwatch apps geven je geen inzicht, maar maken je leven wel een stuk makkelijker. Dat geldt stuk voor stuks voor de smartwatch apps die we hieronder bespreken.

Find my Phone

Veel smartwatches – zoals de Apple Watch SE – hebben standaard een Find my Phone functie, maar je kunt er ook zelf een app voor downloaden. We zijn allemaal onze smartphone wel eens kwijt en het kan behoorlijk irritant zijn om het hele huis door te zoeken zonder resultaat. Pas als je smartphone op de een of andere manier geluid produceert, kom je erachter dat hij achter je nachtkastje is gevallen of tussen de kussens van de bank ligt. Met de Find my Phone functie kun je vanaf je smartwatch een geluid laten afspelen op je smartphone.

Feel the Wear

Feel the Wear is een handige smartwatch app waarmee je verschillende vibratiepatronen kunt kiezen voor soorten meldingen. Hierdoor kun je ook zonder op je slimme horloge te kijken bepalen of een melding belangrijk is en of je er meteen iets mee moet. Feel the Wear is alleen beschikbaar voor Android smartwatches, zoals de Samsung Galaxy Watch4.

Stocard

Stocard is een handige app om al je klantenkaarten op een plek te bewaren. Geen losse pasjes of spaarkaarten meer, maar een eenvoudige app waar je je AH bonuskaart en je airmiles pas terugvindt. De app werkt zowel op je smartphone als op Apple watches en Wear OS watches, zoals de TicWatch Pro 3 Ultra. Je voegt de kaarten toe op je smartphone, koppelt ze vervolgens met je smartwatch en kunt ze zowel met je smartphone als smartwatch gebruiken.

IFTTT

IFTTT staat voor If This Then That en is een veelzijdige smart home oplossing. Met IFTTT kun je allerlei verschillende slimme apparaten met elkaar laten samenwerken en verschillende scenario’s invoeren. Je kunt je slimme apparaten vervolgens bedienen vanuit de app op je smartphone, maar dus ook op je smartwatch. Zo wordt het nog gemakkelijker om je apparaten te bedienen.

Pathé Nederland

Als je graag naar de bioscoop gaat, is deze smartwatch app echt onmisbaar. In de Pathé app, kun je je kaartjes en vouchers bekijken, je kunt je ticket scannen en je kunt zien hoe lang de huidige voorstelling nog duurt.

Snelheidsmeter

Of je nu van hardlopen, fietsen of wandelen houdt, het is interessant om te weten hoe snel je eigenlijk gaat. Bij gebrek aan een fietscomputer, kun je tijdens het mountainbiken of wielrennen de Snelheidsmeter app op je smartwatch gebruiken. Ook tijdens hardlopen en wandelen kun je zo zien hoe snel je gaat. Prettig als je gericht aan het trainen bent en sneller wilt worden.

Praktische apps smartwatch
terug naar menu ↑

Informatieve apps

We leven in een wereld waar informatie alles is. Het liefst zijn we nog stop van alles op de hoogte en bepaalde informatie hebben we ook gewoon nodig om te functioneren. De volgende apps maken je leven makkelijker als je aankomt op het ontvangen van informatie.

NOS

Met de NOS smartwatch app kun je korte nieuwsberichten ontvangen op je pols. Hierdoor ben je snel up-to-date bij belangrijke gebeurtenissen en weet je precies wat er allemaal speelt. De berichten zijn kort, dus als je meer wilt lezen, schakel je over naar je smartphone.

Buienradar

Buienradar is de perfecte app om te voorspellen of er een bui aankomt. Je kunt zelf kiezen hoe ver je vooruit wilt kijken en het is zowel mogelijk om een weerkaart te bekijken als een neerslaggrafiek. Ook vertelt de buienradar smartwatch app je hoe warm het is en wordt en is het eenvoudig om de weerssituatie in andere landen te bekijken.

Afvalwijzer

Even snel checken welke container er ook alweer bij de weg moet? Dat doe je met de Afvalwijzer app. Je kunt hem installeren op je smartphone, maar het is nog makkelijker als je deze informatie vanaf je pols kunt inzien.

terug naar menu ↑

Reis apps

Hoewel onze reisbewegingen flink verminderd zijn sinds het begin van 2020 zijn we natuurlijk nog steeds wel eens onderweg. Of je nu naar je werk moet, familie of vrienden gaat bezoeken, gaat shoppen of op vakantie wilt, een handige reisapp is geen overbodige luxe.

Google Maps

Google Maps is in Nederland de meest gebruikte navigatie app. Je kunt de app natuurlijk gebruiken op je smartphone, maar er is ook een app beschikbaar voor je smartwatch. Nieuwere smartwatches – zoals de Samsung Galaxy Watch4 – kunnen met Google maps navigeren middels een kaart, terwijl je bij oudere smartwatches alleen de route kunt instellen en vervolgens je smartphone nodig hebt voor het zien van de kaart.

NS Reisplanner

Met de NS Reisplanner plan je gemakkelijk je reis met de trein en kun je live de vertrektijden inzien. Ook zie je het meteen als een trein vertraging heeft of op een ander spoor aankomt.

Schiphol – Realtime vluchtinformatie

Deze niet-officiële schiphol app voorziet je van realtime vluchtinformatie. Zo vind je heel gemakkelijk alle informatie over je vlucht én kun je pushnotificaties ontvangen bij wijzigingen. Landt je vliegtuig op een andere baan, dan weet je dat meteen. Deze app heeft al verschillende prijzen gewonnen. Hij is helaas alleen beschikbaar voor Apple watches.

terug naar menu ↑

Conclusie over de beste smartwatch apps

Een smartwatch is standaard al van verschillende apps voorzien, maar dat wil niet zeggen dat je je tot deze apps hoeft te beperken. Ontwikkelaars brengen voortdurend nieuwe smartwatch apps op de markt waarmee jij je leven nog leuker en makkelijker kunt maken. Er zijn bijvoorbeeld smartwatch apps voor het afspelen van muziek, het lezen van nieuws, het plannen van je reis, het bedienen van je slimme huis en het gemakkelijk interpreteren en verbeteren van je gezondheid. Niet alle apps werken in combinatie met alle smartwatches en besturingssystemen, maar doordat het aanbod zo groot is, zijn er altijd wel geschikte apps voor jouw smartwatch.

Smartwatch Totaal
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart