Fitbit Ace 3 review

Bewegen is gezond en dat geldt zeker ook voor kinderen. Tegenwoordig worden kinderen al vanaf een jonge leeftijd omringd door schermen die ze ertoe verleiden om binnen te blijven en minder bewegen. De Fitbit Ace 3 heeft natuurlijk ook een display, maar dit schermpje stimuleert kinderen juist wel om in beweging te kopen. De Fitbit voor kinderen is speciaal ontworpen om je kind te stimuleren actiever te zijn. In deze Fitbit Ace 3 recensie hebben we voor je uitgezocht wat deze activity tracker voor kinderen allemaal kan. We vertellen je meer over de functies, het design en de accuduur en we zetten de plus- en minpunten voor je op een rijtje. Vraag je je af of de Fitbit Ace 3 iets voor jouw kind is? Scroll dan snel verder voor onze Fitbit Ace 3 review.

Over Fitbit

Fitbit is een van de grootste merken als het gaat om activity trackers en smartwatches. Het Amerikaans merk bracht de eerste Fitbit uit in 2009 en won al verscheidene awards. Het is een betrouwbaar merk met een uitgebreid aanbod dat jaarlijks wordt uitgebreid met nieuwe devices. In 2021 kwamen naast de Fitbit Ace 3 ook de Fitbit Charge 5 en de Fitbit Luxe uit.

De Fitbit Ace 3 is momenteel bij deze webshops te koop:

terug naar menu ↑

Waarom de Fitbit Ace 3 voor kinderen?

Veel kinderen bewegen te weinig en kijken teveel naar een scherm. Dit is niet goed voor hun gezondheid en heeft een negatief effect op hun gezondheid. Ook kan het voor een verminderde slaapkwaliteit zorgen. Hieronder vertellen we je hier iets meer over.

Je kind meer laten bewegen

In de eerste plaats is de Fitbit Ace 3 een activity tracker die kinderen stimuleert om meer te bewegen. Hij telt hoeveel stappen je kind op een dag zet en speelt een filmpje af als je kind een stappendoel haalt. Ook wordt er een animatie getoont die laat zien hoe dicht ze bij het behalen van hun bewegingsdoel zijn. Voor veel kinderen werkt dit erg motiverend, waardoor ze uit zichzelf meer gaan bewegen.

Inzicht in gezondheid

Tegelijkertijd geeft de Fitbit Ace 3 jou als ouder inzicht in de gezondheid van je kind. De Fitbit voor kinderen laat je zien hoeveel je kind op een dag beweegt en hoe actief hij of zij is. Doordat je kind de Fitbit activity tracker ook ‘s nachts om kan houden om het slaapritme vast te leggen, krijg je als ouder nog meer informatie. Zo weet je bijvoorbeeld hoe lang je kind geslapen heeft en of je kind ‘s nachts regelmatig wakker wordt.

terug naar menu ↑

Eerste indruk van de Fitbit Ace 3

We starten onze Fitbit Ace 3 review met onze eerste indruk. De activity tracker wordt in een keurige verpakking geleverd en het doosje is heel eenvoudig te openen; geen gepeuter en gepruts dus. Als je voor de Fitbit Ace 3 Minion editie kiest, staan er op het doosje uiteraard ook Minions. 

De Fitbit voor kinderen ziet er mooi en degelijk uit. Het bandje is van heel zacht, soepel siliconen en beschermt de activity tracker goed. Voor jonge kinderen is het bandje wel wat lastiger zelf om- en af te doen. 

De Fitbit Ace 3 voor kinderen is momenteel verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren, namelijk een Zwart met rode Fitbit Ace 3, een Blauw met groene Fitbit Ace 3 en de Fitbit Ace 3 Minions.

terug naar menu ↑

Fitbit Ace 3 review

Dan gaan we nu verder met onze Fitbit Ace 3 recensie. We hebben de Fitbit voor kinderen op verschillende onderdelen beoordeeld en hebben onder andere gekeken naar de functies, metingen, het design, display, de waterdichtheid en de accuduur. Hieronder kun je onze Fitbit Ace 3 review lezen. 

Functies en metingen

Qua functies is de Fitbit Ace 3 vrij eenvoudig en dat is als je het ons vraagt prima. De Fitbit voor kinderen beschikt over een betrouwbare stappenteller. Je kind kan altijd zien hoeveel stappen hij die dag al heeft gezet en wordt beloond met een leuke animatie als hij een mijlpaal, zoals 10.000 stappen, haalt. De Fitbit Ace 3 is daarnaast voorzien van een hartslagsensor, maar heeft geen hartslagweergave. De sensor wordt gebruikt voor het meten van de activiteit. Dit kun je vervolgens terugzien in de activity points. Voor kinderen is dit een eenvoudige manier om inzicht te krijgen in hun activiteitenniveau. De animaties op het scherm vertellen je kind op een speelse manier of het voldoende heeft bewogen die dag.

Daarnaast kan de Fitbit Ace 3 ook het slaapritme vastleggen. Als je kind de activity tracker ‘s nachts om houdt, kun je als ouder zien vanaf welk moment je kind sliep, of het heeft doorgeslapen en hoe laat het wakker werd. Dit kan je bijvoorbeeld helpen om het gedrag van je kind overdag te verklaren. Als je kind te weinig slaapt, is het heel fijn om dit te weten. Alleen dan kun je er namelijk iets aan doen en onderzoeken hoe je kind beter kan slapen.

Design en robuustheid

Tijdens onze Fitbit Ace 3 review kijken we natuurlijk ook naar de vormgeving van de activity tracker. De device zelf is langwerpig en afgerond, waardoor het niet te groot is en een speelse uitstraling heeft. Rondom het scherm is een dikke rand voorzien, wat deze Fitbit voor kinderen heel robuust maakt. Als je kind z’n Fitbit Ace 3 dag en nacht draagt, moet het natuurlijk tegen een stootje kunnen. Je kunt tenslotte niet voorkomen dat je kind een keer valt of ergens tegenaan stoot. Doordat het bandje heel zacht is draagt het comfortabel en knelt het niet. 

De kleuren waarin de Fitbit voor kinderen verkrijgbaar is, zijn wat ons betreft niet het meest spectaculair. De Minions versie is heel leuk, maar wellicht zal niet elk kind hier blij van worden. Gelukkig kun je ook los een Fitbit Ace 3 bandje kopen, zodat je het standaard bandje kunt vervangen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een roze, paars, groen of paars Fitbit Ace 3 bandje.

Display

Het display lijkt groot en langwerpig, maar in werkelijkheid neemt het display slechts de helft van het schermpje in beslag. Daarbij is het geen kleurendisplay maar heeft de Fitbit voor kinderen een zwart-wit display. Hoewel een kleurenscherm leuker was geweest, snappen we ook dat dit een stuk meer van de accu vraagt. Dagelijks opladen is voor kinderen dan weer niet zo handig.

Waterdichtheid

Een belangrijke upgrade ten opzichte van de Fitbit Ace 2 is de waterdichtheid. De Fitbit Ace 3 is namelijk volledig waterdicht tot een diepte van 50 meter. Hierdoor kan je kind er gewoon mee zwemmen, met water spelen en douchen. Wat ons betreft is dit een grote vooruitgang ten opzichte van de Fitbit Ace 2. Zodra de Fitbit Ace 3 water detecteert, zal hij vragen of je waterlock wilt gebruiken. Deze functie zorgt ervoor dat de Fitbit voor kinderen door het water niet denkt dat er op het scherm gedrukt wordt.

Accuduur

We noemden het net al even; het monochrome display van deze Fitbit voor kinderen zorgt voor een langere accuduur en dat is heel prettig. De Fitbit Ace 3 junior hoeft maar eens in de 8 dagen aan de lader gelegd te worden, waardoor kinderen hem gewoon dag en nacht om kunnen houden.

GPS

De Fitbit Ace 3 heeft helaas geen GPS, waardoor het niet mogelijk is om op je smartphone te zien waar je kind zich bevindt. De Fitbit voor kinderen is dus met name interessant om ze te stimuleren om meer te bewegen Ên om je inzicht te geven in hun slaapritme. Als je het slimme horloge ook wilt gebruiken om te zien waar je kind is, kun je beter wel voor een activity tracker of smartwatch voor kinderen met GPS kiezen.

terug naar menu ↑

Plus- en minpunten van de Fitbit Ace 3

Om je te helpen een goede keuze te maken, hebben we de voor- en nadelen van de Fitbit voor kinderen op een rijtje gezet. Hieronder vind je de plus- en minpunten op basis van onze Fitbit Ace 3 review.

Pluspunten
 • Stevig bandje met veel bescherming voor het display
 • Minion thema
 • Motiverende animaties
 • Nauwkeurige stappenteller
 • Nauwkeurige slaapmeter
 • Waterbestendig
 • Lange accuduur (8 dagen)
Minpunten
 • Geen GPS
 • Geen hartslagmeter
 • Klein display
 • Geen kleurendisplay
terug naar menu ↑

Fitbit Ace 3 aanbiedingen

Als je eruit bent dat je de Fitbit Ace 3 wilt kopen voor je kinderen, wil je natuurlijk het liefst een goede deal. Om je te helpen een goede Fitbit Ace 3 aanbieding te vinden, hebben we hieronder de beste Fitbit Ace 3 aanbiedingen voor je verzameld. 

terug naar menu ↑

Conclusie over de Fitbit Ace 3

8.2Expert Score
Een prima activity tracker voor kids

Na het schrijven van deze Fitbit Ace 3 recensie, kunnen we concluderen dat het voor kinderen een prima eerste activtiy tracker is. Het horloge heeft een comfortabel bandje en de device zelf wordt goed beschermd door de dikke rand. De activity tracker is echt ontworpen voor kinderen. Ook de functies zijn hierop afgestemd; je ziet geen hartslag, maar het activiteitsniveau en het aantal stappen wordt wel bijgehouden. Het is een relatief eenvoudige activity tracker met een monochroom display waarop eenvoudige animaties worden weergegeven. Doordat er geen kleurenscherm gebruikt is, gaat de accu tot wel 8 dagen mee. Het is een goede stimulans om meer te bewegen Ên het geeft je als ouder inzicht in de gezondheid van je kind. Een nadeel is het ontbreken van GPS. Je kunt deze Fitbit voor kinderen dus niet gebruiken om te zien waar ze uithangen. We hopen dat je na het lezen van onze Fitbit Ace 3 recensie een goed beeld hebt van deze activity tracker en de juiste beslissing kunt nemen.

Smartwatch Totaal
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart