Fitbit Charge 5 review

De nieuwe Fitbit – de Fitbit Charge 5 – is sinds 27 oktober 2021 verkrijgbaar. Hoog tijd dus voor een Fitbit Charge 5 review. In dit artikel vertellen we je meer over Fitbit en de Charge 5. Je vindt hier wat onze eerste indruk van deze nieuwe activity tracker is én je kunt onze complete Fitbit Charge 5 recensie lezen. Tot slot geven we je een aantal tips om de Charge 5 te kopen voor een gunstige prijs en hebben we de beste aanbiedingen voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder als je wilt weten of de Fitbit Charge 5 jouw nieuwe wearable moet worden. 

Over Fitbit

Fitbit is een Amerikaans merk dat in 2009 de eerste Fitbit Tracker heeft uitgebracht en sindsdien verschillende awards heeft gewonnen. Jaarlijks brengen ze meerdere nieuwe wearables op de markt in de vorm van activity trackers en smartwatches. Dit jaar waren dat de Fitbit Ace 3, de Fitbit Luxe en de Fitbit Charge 5

terug naar menu ↑

Waarom de Fitbit Charge 5?

De Fitbit Charge 5 belooft de meeste geavanceerde activity tracker van dit moment te zijn. Hij is voorzien van allerlei nieuwe functies om je gezondheid nog beter te tracken en je te motiveren om te blijven bewegen. Daarbij is Fitbit een merk dat zich al bewezen heeft op het gebied van wearables en fitness trackers. 

Hieronder hebben we kort samengevat wat wij de sterke en minder goede kanten van de Fitbit Charge 5 vinden. Ben je al meteen overtuigd van de nieuwe Fitbit Charge? Dan kun je hieronder ook direct bekijken (en doorklikken) bij welke webshops je de Fitbit Charge 5 al kunt kopen.

8Expert Score
Plus- en minpunten van de Fitbit Charge 5

Om je een goed idee te geven van de voor- en nadelen van de Fitbit Charge 5 hebben we aan de hand van onze recensie de plus- en minpunten voor je op een rijtje gezet. Hieronder lees je welke kenmerken van de Charge 5 wij goed of juist niet goed vinden.

Pluspunten
 • Helder AMOLED kleurenscherm
 • Goed leesbaar
 • Veel nieuwe gezondheidsfuncties
 • Binnenkort kun je de Daily readiness score gebruiken
 • Herkent veel verschillende sporten
 • Waterdicht
 • Lange accuduur
 • Werkt zowel met Android als iOS
 • Contactloos betalen met Fitbit Pay
Minpunten
 • GPS is niet altijd even nauwkeurig
 • Batterij gaat snel leeg bij gebruik GPS
 • Om alle functies te gebruiken, heb je Fitbit Premium nodig
 • Fitbit Pay werkt niet met alle banken, in elk geval niet met ING
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Fitbit Charge 5 - Activity Tracker – Zwart - €124,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Fitbit Charge 5 - Activity Tracker – Zwart
Laatste updates:
 • €140,61 - mei 20, 2024
 • €140,58 - mei 18, 2024
 • €129,99 - mei 17, 2024
 • €89,74 - mei 16, 2024
 • €76,98 - mei 16, 2024
 • €114,00 - mei 16, 2024
 • €124,00 - mei 16, 2024
 • €89,74 - mei 13, 2024
Sinds: november 29, 2023
 • Hoogste prijs: €143,00 - april 5, 2024
 • Laagste prijs: €64,95 - maart 19, 2024
terug naar menu ↑

Eerste indruk

We beginnen onze Fitbit Charge 5 review met een eerste indruk. De Fitbit Charge 5 wordt geleverd in een kartonnen doosje. Nadat je de sleeve eraf hebt geschoven, opent de doos als een soort deurtje. Zodra je hem openmaakt, zie je de Charge 5 mooi gepresenteerd in de doos zitten. De nieuwe Fitbit activity tracker ziet er heel stijlvol uit en hoewel hij nog steeds een smal ontwerp heeft, lijkt hij stiekem een beetje op een smartwatch. Dit heeft hij zeker ook te danken aan het mooie kleurenscherm en de vele functies. 

In de doos vind je een laadkabel, zonder adapter. Je kunt hem dus opladen via de USB-poort van je computer, laptop of powerbank, maar je kunt ook gewoon de adapter van je smartphone of ander apparaat gebruiken. Opladen van de Fitbit Charge 5 doe je door de lader aan de onderkant van de Charge 5 te bevestigen met de magneet. Verder zit er een extra bandje in de doos. Deze is iets langer en kun je gebruiken als je een bredere pols hebt.

 Ook handig is de Quick start guide die je in duidelijke stappen vertelt hoe je de Fitbit Charge 5 voor het eerst gebruikt. Uiteraard krijg je er ook een uitgebreide gebruiksaanwijzing voor de Fitbit Charge 5 bij.

Je kunt overigens kiezen uit 3 verschillende kleurencombinaties, namelijk zwarte Fitbit Charge 5 met een zwarte horlogekast met een zwart bandje, een staalblauwe Fitbit Charge 5 met een zilverkleurige horlogekast met blauw bandje en een ivoorkleurige Fitbit Charge 5 goudkleurige horlogekast met wit bandje. 

Hieronder kun je de 3 kleuren bekijken bij Bol.com:

terug naar menu ↑

Fitbit Charge 5 review

Dan nu onze Fitbit Charge 5 recensie. We vertellen je welke functies de Charge 5 heeft, hoe lang de batterij meegaat, of hij waterdicht is en welke mogelijkheden je hebt om hem te verbinden. Ook vertellen we je iets meer over het design van de activity tracker.  Lees snel verder voor onze Fitbit Charge review.

Functies en metingen

Qua functies is de Fitbit Charge 5 behoorlijk geavanceerd voor een activity tracker. Sommige functies geven je bijna het gevoel dat je een smartwatch om je pols hebt. Hieronder vertellen we je iets meer over de meest opvallende functies van de Fitbit Charge 5

NFC (Fitbit Pay)

Een voorbeeld hiervan is NFC en Fitbit Pay; deze functie zorgt ervoor dat je draadloos kunt betalen, ook als je je pinpas of smartphone niet bij de hand hebt. Een minpuntje is echter dat deze functie niet in combinatie met alle banken werkt. In Nederland kun je deze functie bijvoorbeeld niet gebruiken met een ING rekening. 

Dagelijkse herstelscore

Deze functie is momenteel nog niet beschikbaar, maar krijg je automatisch in de eerstvolgende update later dit jaar. Deze functie is een ontzettend waardevolle toevoeging aan de Fitbit Charge 5 en lijkt wat op de Garmin Body Battery. Beide functies geven je inzicht in hoe je je voelt. Dit doen ze door verschillende gegevens te combineren. Zelf kan het namelijk best lastig zijn om alle informatie die een activity tracker verzamelt juist je interpreteren. Met de daily readiness score doet de Fitbit Charge 5 dit voor je. Hij kijkt naar je activiteitenniveau, stress, hartslag, de hoeveelheid zuurstof in je bloed en hoe goed je hebt geslapen. Op basis van deze gegevens krijg je een score te zien. Hoe hoger de score hoe meer je deze dag aankan. Als je de dag ervoor een zware workout hebt gedaan, veel stress hebt gehad en/of weinig geslapen hebt, zul je waarschijnlijk een lage score te zien krijgen. De Charge 5 geeft je vervolgens een advies over wat je deze dag het beste kunt doen. Hij vertelt je of je klaar bent voor een stevige workout of dat een wandeling, mindfulness- of yoga sessie een beter idee is.

Check voor aankoop ook zeker even dit YouTube filmpje van Coolblue!

Dagelijkse stressbeheersingsscore

De Fitbit Charge 5 vertelt je ook hoe goed je je stress weet te managen. Bij een lage score zal hij suggesties geven om je stressniveau omlaag te krijgen. De Charge 5 gebruikt een EDA sensor om je stressniveau te meten. EDA staat voor ​​Electrodermal activity. Hoe meer stress je hebt of hoe hoger je in je emoties zit, hoe hoger ook de activiteit van de zweetklieren in je huid is. De Fitbit Charge 5 kan niet meten wat je voelt; hij weet dus niet of je verdrietig bent of gespannen voor een examen of presentatie. Hij meet alleen de reactie hierop van je lichaam en daaruit kan hij opmaken of je veel of weinig stress hebt. Aan de hand van je dagelijkse stressbeheersingsscore adviseert hij je om bijvoorbeeld een mindfulness-sessie te doen.

Functies voor vrouwen

De Fitbit Charge 5 heeft voor dames ook een aantal handige functies. Zo kun je hem gebruiken om je menstruatie te tracken. Dit zorgt ervoor dat je meer inzicht krijgt in je cyclus en weet wanneer je eisprong plaatsvindt en je volgende menstruatie start. Ook kun je hem gebruiken tijdens je zwangerschap om symptomen vast te leggen. Het geeft je zelf niet alleen meer inzicht in je lichaam, het kan ook heel waardevol zijn bij onregelmatigheden. Je kunt de gegevens dan meenemen naar je arts.

Metingen

De Fitbit Charge 5 meet natuurlijk een heleboel dezelfde dingen als zijn voorgangers, zoals je hartslag, stappen, trappen en slaap. Hij heeft echter ook een aantal vernieuwende mogelijkheden om nog meer inzicht te krijgen in je gezondheid. Zo kan hij niet alleen je hartslag meten, maar ook een hartfilmpje (ECG) maken. Hiermee wordt heel duidelijk je hartritme in kaart gebracht en eventuele afwijkingen kunnen zo aan het licht komen. Mochten er onregelmatigheden uit de ECG komen, dan kun je deze uitdraaien en meenemen naar je dokter. Ook krijg je een melding als je hartslag te hoog of te laag is. 

Verder is de Charge 5 voorzien van een SpO2 meter. Hiermee meet je de hoeveelheid zuurstof in je bloed. Dit zegt iets over je conditie, maar kan ook iets zeggen over eventuele gezondheidsproblemen.

Sportfuncties

Uiteraard is de fitness tracker ook voorzien van verschillende sportfuncties. Zo kun je allerlei workouts volgen en herkent de Fitbit Charge verschillende sporten, zoals fietsen, hardlopen, zwemmen, yoga en fitness. Er kunnen 10 gegevens worden weergegeven op het scherm en je kunt zelf sportprofielen aanpassen. Ook vertelt de Fitbit Charge 5 je in welke hartslagzone je je bevindt, zodat je optimaal kunt trainen voor vetverbranding of het verbeteren van je conditie.

Design

De vormgeving van de Fitbit Charge 5 is een stuk luxer dan dat van zijn voorgangers. Waar de eerdere versies van de Charge er voornamelijk uitzagen als een activity tracker, oogt de Fitbit Charge 5 meer als een sieraad. Hier dragen ook de verschillende kleuropties aan bij, zoals de goud met witte combinatie. Verder is de Charge 5 voorzien van een nieuw bandje, namelijk een infinity bandje. Het uiteinde van dit bandje schuif je onder het bandje, waardoor er nergens een stuk uitsteekt. Over het algemeen wordt het draagcomfort van dit bandje hoger bevonden dan de eerdere Fitbit bandjes.

Display

Het display van de Fitbit Charge 5 is een flinke vooruitgang. Het scherm is 36,8 mm bij 22,8 mm en waar de Charge 4 nog een monochroom OLED scherm had, is de Charge 5 voorzien van een Always On AMOLED kleurendisplay dat een keer zo helder is. Hierdoor is hij ook in zonlicht prima leesbaar. Dit is iets waarop de Charge 4 minder goed scoorde door de lagere helderheid en minder contrast. Verder is de Chare 5 voorzien van Gorilla glass, waardoor hij tegen een stootje kan en minder snel krassen krijgt.

De belangrijkste verschillen tussen de Fitbit Charge 3 vs Fitbit Charge 4 vs Fitbit Charge 5

Accuduur

Uiteraard kijken we bij deze Fitbit Charge 5 review ook naar de accuduur van de activity tracker. Niemand zit erop te wachten om halverwege de dag niets meer te kunnen tracken. Gelukkig heeft de Charge 5 een prima batterijduur van gemiddeld zo’n 7 dagen. Wanneer je hem veel gebruikt voor workouts zal dit iets minder zijn en moet je rekenen op een dag of 4. Bij gebruik van GPS gaat de batterij vrij snel leeg en zul je hem dezelfde dag alweer op moeten laden. Echter is dit bij heel veel activity trackers het geval.

Waterdichtheid

Alle Fitbit wearables zijn waterdicht, dus ook met de Fitbit Charge 5 hoef je je geen zorgen te maken als er een keer een plens water overheen komt. De Charge 5 is tot 50 meter waterdicht en je kunt er dus met een gerust hart mee gaan zwemmen of mee onder de douche stappen

GPS

Net als de Fitbit Charge 4 is ook de Charge 5 van GPS voorzien. Hierdoor kun je ook zonder je smartphone je route opslaan en vervolgens delen. De ingebouwde GPS is redelijk betrouwbaar, maar het gebeurt soms dat óf de GPS óf de hartslagmeter minder betrouwbaar is tijdens het sporten. De ervaringen wisselen wat op dit vlak. Daarbij trekt de GPS functie de accu in een aantal uren leeg. Je kunt er ook voor kiezen om de GPS van je smartphone te gebruiken om je route te tracken. Dan kan de Fitbit zich helemaal focussen op het vastleggen van je gezondheidsgegevens.

Connectiviteit

Zowel met Android als iOS kun je de Fitbit Charge 5 gebruiken. Grotendeels zijn de functies gelijk. Het enige verschil is dat je met Android op berichten en oproepen kunt reageren en met iOS niet. 

De afmetingen van de Fitbit Charge 5
terug naar menu ↑

Fitbit Premium; wat is het en wat kun je ermee?

Bij aanschaf van de Fitbit Charge 5 krijg je gratis 6 maanden Fitbit Premium. Maar wat houdt dit eigenlijk in. Wat kun je met Fitbit Premium en wat kost het? Fitbit Premium is een abonnement waarmee je nog meer uit je Fitbit kunt halen. Hieronder vertellen we je wat je ermee kunt in combinatie met de Charge 5.

Geavanceerde slaapmetingen

Met Fitbit Premium kun je meer gegevens verzamelen over je slaap. Zo zie je niet alleen hoe lang je geslapen hebt en wanneer je je in de remslaap bevond, maar krijg je ook een slaapscore en detecteert de Fitbit Charge 5 of je gesnurkt hebt en hoe je ademhaalt.

Stress management

Fitbit Premium geeft je meer inzicht in de reactie van je lichaam op stress. Je krijgt hiervoor een score en adviezen om je stressniveau omlaag te brengen. In de Fitbit Premium app vind je hier onder andere mindfulness sessies.

Dagelijkse herstelscore

Een nieuwe functie binnen Fitbit Premium is de dagelijkse herstelscore op basis van een EDA meting. Deze meting geeft je inzicht in de hoeveelheid stress die je lichaam te verduren krijgt. Hij vertelt je of je alweer klaar bent voor een volgende workout of dat je misschien beter even rustig aan kunt doen.

Meer workouts

Ook kun je met Fitbit Premium allerlei workouts en programma’s volgen. Voorheen waren deze programma’s alleen beschikbaar in de betaalde Fitbit Coach app, maar nu heb je ze dus ook in combinatie met alle andere features in de Fitbit Premium app. Wat dat betreft is het een heel volwaardige fitness app die je echt helpt om je doelen te bereiken.

terug naar menu ↑

Fitbit Charge 5 vs Charge 4; de verschillen

Aangezien de Fitbit Charge 5 de opvolger is van de Charge 4, is het ook interessant om te kijken naar de verschillen tussen deze twee activity trackers. Wat meteen opvalt is dat de Charge 5 een hogere prijs heeft dan de Charge 4 toen deze net uit was. Daarnaast beschikt de nieuwe Charge over meer functies gericht op mentale gezondheid en een comfortabeler infinity bandje. De overige ‘key’ verschillen vind je hieronder:

Fitbit Charge 5 vs Charge 4
VS
Prijs bij lancering
€ 179,-
VS
€ 149,-
BeeldschermHet scherm van de Charge 5 is beter leesbaar als je buiten bent.
AMOLED kleurendisplay
VS
Monochroom display
Touchscreen
VS
ECG functie
VS
EDA meting
VS
Daily readiness score
VS
terug naar menu ↑

Fitbit Charge 5 bandjes kopen

De standaard band van de Fitbit Charge 5 is op zich een prima comfortabel bandje. Het is een infinity band waarbij je het uiteinde van het bandje weer naar binnen steekt. Het kan echter ook heel leuk zijn om voor de afwisseling de band van je Fitbit Charge 5 een keer te veranderen. Zo kun je een bijvoorbeeld een chiquer horloge van maken wanneer je uit eten gaat of een keer variëren qua kleur om de Charge 5 te matchen met je (sport)outfit. 

Doordat de Fitbit Charge 5 nog heel nieuw is, is het aanbod aan Fitbit Charge 5 bandjes nu nog wat beperkt. De kans is echter groot dat er snel meer keuze is. Op dit moment kun je al wel een aantal leuke kleuren Fitbit Charge 5 bandjes bestellen.

terug naar menu ↑

Fitbit Charge 5 aanbiedingen

Denkt je dat de Fitbit Charge 5 wat voor jou is en wil je hem kopen? Dan is het natuurlijk een goed idee om op zoek te gaan naar de beste Fitbit Charge 5 aanbieding. Sowieso heeft Fitbit zelf een goede aanbieding waarbij je gratis 6 maanden Fitbit Premium cadeau krijgt. Ook heeft Coolblue een goede aanbieding waarbij je de Charge 5 koopt in combinatie met een Fitbit Aria weegschaal. Daarnaast wil je de Fitbit Charge natuurlijk kopen voor een goede prijs. Hieronder vind je de beste Fitbit Charge 5 aanbiedingen van dit moment.

terug naar menu ↑

Samenvatting

De Fitbit Charge 5 is de opvolger van de Charge 4 en heeft een aantal nuttige verbeteringen ondergaan. De meest opvallende is het heldere AMOLED kleurendisplay dat ook in zonlicht goed leesbaar is. De Charge 5 is momenteel een van de beste activity trackers op de markt. Je kunt er hartslag, zuurstofsaturatie, stress, stappen, trappen, slaap en nog veel meer mee meten. We hopen dat je na het lezen van dit artikel een goed idee hebt of de Charge 5 de juiste wearable is voor jou.

Hieronder volgen nog een keer kort de plus- en minpunten van de Fitbit Charge 5.

8Expert Score
Plus- en minpunten van de Fitbit Charge 5

Om je een goed idee te geven van de voor- en nadelen van de Fitbit Charge 5 hebben we aan de hand van onze recensie de plus- en minpunten voor je op een rijtje gezet. Hieronder lees je welke kenmerken van de Charge 5 wij goed of juist niet goed vinden.

Pluspunten
 • Helder AMOLED kleurenscherm
 • Goed leesbaar
 • Veel nieuwe gezondheidsfuncties
 • Binnenkort kun je de Daily readiness score gebruiken
 • Herkent veel verschillende sporten
 • Waterdicht
 • Lange accuduur
 • Werkt zowel met Android als iOS
 • Contactloos betalen met Fitbit Pay
Minpunten
 • GPS is niet altijd even nauwkeurig
 • Batterij gaat snel leeg bij gebruik GPS
 • Om alle functies te gebruiken, heb je Fitbit Premium nodig
 • Fitbit Pay werkt niet met alle banken, in elk geval niet met ING

Smartwatch Totaal
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart