Garmin Vivoactive 4 en 4S review

De Garmin Vivoactive 4 en 4S werden in de tweede helft van 2019 uitgebracht en hoewel de smartwatches dus al een jaar of 2 te koop zijn, zijn ze nog steeds enorm populair. Dit hebben ze onder andere te danken aan de lange accuduur en de gunstige prijs ten opzichte van nieuwere Garmin smartwatches. Maar is de Garmin Vivoactive 4(S) ook op andere vlakken een goede keuze? Je leest het in deze Garmin Vivoactive 4(S) review. We beschrijven onze eerste indruk en benoemen welke functies en kenmerken deze Garmin wearable heeft. Ook zetten we de plus- en minpunten op een rijtje en vind je onderaan dit artikel de beste Garmin Vivoactive 4S, zodat je hem voordelig kunt kopen. Lees snel verder als je benieuwd bent naar onze Garmin Vivoactive 4S recensie.

Waarom de Garmin Vivoactive 4?

Er zijn verschillende kenmerken die de Garmin Vivoactive 4 en Garmin Vivoactive 4S interessant maken. In de eerste plaats zien deze smartwatches van Garmin er elegant uit, maar dat is zeker niet het enige. Ook qua specificaties zijn het interessante wearables. Ze hebben ontzettend veel handige functies voor je gezondheid en om je sportactiviteiten te tracken. Daarbij behoort Garmin tot de grootste fabrikanten van draagbare GPS-apparaten ter wereld en kun je er met een Garmin smartwatch dus op rekenen dat de ingebouwde GPS nauwkeurig en betrouwbaar is. In de Garmin Vivoactive 4(S) recensie hieronder lees je of de smartwatch werkelijk zo goed presteert als we verwachten.

8Expert Score
Plus- en minpunten van de Garmin Vivoactive 4

Om te bepalen of de Garmin Vivoactive 4 of 4S iets voor je is, is het natuurlijk handig om te weten welke voor- en nadelen deze Garmin smartwatch heeft. Aan de hand van onze Garmin Vivoactive 4(S) recensie hebben we de belangrijkste plus- en minpunten hieronder voor je op een rijtje gezet.

Pluspunten
  • Nauwkeurige GPS
  • Navigatie
  • Geanimeerde workouts
  • 8GB interne opslag
  • Garmin Pay
  • 6 of 7 dagen batterijduur
  • Muziek afspelen
  • Body battery
  • Heel veel gezondheidsgegevens
  • Robuuste behuizing
  • Meer dan 20 ingebouwde sport apps
  • Veiligheidsfuncties
  • Waterdicht
Minpunten
  • Geen microfoon en dus ook geen spraakassistent
  • Scherm is minder helder dan de nieuwere AMOLED displays
  • Werkt niet met alle Huawei smartphones
  • Berichten beantwoorden kan alleen met Android
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Garmin Vivoactive 4S - Smartwatch dames - 40 mm - Grijs - €220,97
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Garmin Vivoactive 4S - Smartwatch dames - 40 mm - Grijs
Laatste updates:
  • €233,00 - november 30, 2021
  • €209,00 - november 29, 2021
  • €219,00 - november 26, 2021
  • €227,94 - november 25, 2021
  • €199,00 - november 19, 2021
  • €220,97 - november 11, 2021
  • €225,00 - november 9, 2021
  • €243,00 - november 9, 2021
Sinds: augustus 3, 2021
  • Hoogste prijs: €259,00 - september 10, 2021
  • Laagste prijs: €199,00 - november 19, 2021
Laatste Amazon prijsupdate was: november 14, 2021 6:04 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Garmin Vivoactive 4 - Smartwatch - 45 mm - Zwart/Leigrijs - €286,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Garmin Vivoactive 4 - Smartwatch - 45 mm - Zwart/Leigrijs
Laatste updates:
  • €286,00 - november 30, 2021
  • €246,99 - november 20, 2021
  • €199,00 - november 19, 2021
  • €255,95 - november 16, 2021
  • €257,95 - november 15, 2021
  • €259,00 - november 14, 2021
  • €257,95 - november 12, 2021
  • €259,00 - november 11, 2021
Sinds: augustus 5, 2021
  • Hoogste prijs: €286,00 - november 30, 2021
  • Laagste prijs: €199,00 - november 19, 2021
Laatste Amazon prijsupdate was: november 30, 2021 5:19 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
terug naar menu ↑

Eerste indruk

De Garmin Vivoactive 4 en Garmin Vivoactive 4S worden geleverd in mooie kubusvormige doos. Zodra je hem opent, zie je de smartwatch liggen. Het is een stijlvol slim horloge zonder al teveel poespas. Je kunt kiezen uit in totaal 6 kleuren voor de Garmin Vívoactive 4 en 4s. De Garmin Vivoactive 4 is verkrijgbaar in zilver en zwart. Als je voor de Garmin Vivoactive 4S gaat, kun je kiezen uit goud, rosé goud, zilver en zwart. De Garmin smartwatch heeft een eenvoudig, maar stijlvol design met een ronde horlogekast en metaalkleurige eromheen. De smartwatch is grotendeels gemaakt van plastic, maar voelt wel heel stevig en is licht. Het bandje is gemaakt van siliconen en voelt heel soepel waardoor het draagcomfort hoog is.

Hieronder vind je de verschillende kleuren van de Garmin Vivoactive 4S bij Bol.com:




Hieronder vind je de verschillende kleuren van de Garmin Vivoactive 4 bij Bol.com en BCC:


Verschil tussen de Garmin Vivoactive 4 en 4S

Garmin bracht tegelijkertijd de Garmin Vivoactive 4 en de Garmin Vivoactive 4S uit. Het voornaamste verschil tussen de twee Garmin smartwatches is het formaat. De Vivoactive 4 heeft een diameter van 45mm, terwijl de 4S een diameter heeft van slechts 40mm. Dit maakt de 4S geschikter voor dames of mannen met een smallere pols. Doordat de wearable kleiner is, is er ook minder ruimte voor de batterij. Dit heeft erin geresulteerd dat de Garmin Vivoactive 4S een iets kortere batterijduur heeft. De 4 gaat tot zo’n 7 a 8 dagen mee, de 4S moet het doen met 6 dagen. Daar staat overigens tegenover dat de Garmin Vivoactive 4S ook iets minder weegt door zijn kleinere formaat.

terug naar menu ↑

Garmin Vivoactive 4 en 4S review

Dan is het nu tijd voor onze Garmin Vivoactive 4(S) review. We gaan onder andere kijken naar het design, de batterijduur van de smartwatches, het scherm, de gezondheidsfuncties en de sportfuncties. Lees snel verder voor onze uitgebreide Garmin Vivoactive 4(S) review.

Design en bediening

De Garmin Vivoactive 4 heeft een eenvoudig, maar elegant design. Hij is voorzien van een groot touchscreen, waardoor er alleen nog twee subtiele knoppen aan de zijkant  te vinden zijn. Deze gebruik je om naar het menu te gaan en snel te kunnen navigeren. Het standaard Garmin Vivoactive 4(S) bandje is gemaakt van soepel siliconen en de behuizing van stevig kunststof.

Batterijduur

Zowel de Garmin Vivoactive 4 als de 4S heeft een prima batterijduur. Afhankelijk van het gebruik, gaat de batterij van de Vivoactive 4 van Garmin zo’n 8 dagen mee en de batterij van de Vivoactive 4S zo’n 7 dagen. Wanneer je dagelijks workouts volgt en trackt zal de batterij uiteraard sneller leeg zijn dan wanneer je hem alleen als smartwatch gebruikt. In combinatie met GPS en navigatie gaan de accu’s in zo’n 6 of 5 uur leeg. Voor een rondje hardlopen of wandelen is dat doorgaans ruim voldoende. Ga je hele dagen wandelen, dan kun je misschien beter voor de Garmin Fenix 6 Pro of de Garmin Instinct Solar kiezen.

Display

Tijdens onze Garmin Vivoavtive 4(s) review hebben we ook het display goed bestudeerd. Het beeldscherm van de Garmin Vivoavtive 4(S) is een LED beeldscherm van prima kwaliteit. Dankzij de transflectief memory-in-pixel technologie is het display ook in zonlicht goed leesbaar. Het display is echter niet zo helder als dat van de Garmin Venu die een AMOLED display heeft. Wel is de glasplaat zeer robuust dankzij Gorilla Glass 3. Hierdoor krijg je minder snel krassen en beschadigingen en is het slimme horloge van Garmin ook outdoor goed bruikbaar.

Waterdichtheid

De Garmin Vivoactive 4 en 4S zijn waterdicht tot 50 meter en kunnen daardoor probleemloos gedragen worden onder de douche of tijdens het zwemmen. Het is zelfs een heel geschikt horloge om je zwemprestaties te tracken, aangezien hij verschillende slagen kent en het aantal gezwommen baantjes kan tellen.

Gezondheidsfuncties

De gezondheidsfuncties die de Vivoactive 4(S) biedt zijn enorm. Je kunt heel nauwkeurig allerlei gegevens verzamelen om zo meer inzicht in je gezondheid te krijgen én je gezondheid te verbeteren. Zo is hij natuurlijk voorzien van een hartslagsensor die dag en nacht je hartslag meet én je VO2-max kan meten. Hierdoor kan hij ook je fitnessleeftijd bepalen. Ook is het mogelijk om je stress te meten gedurende de dag en registreert de Vivosmart wanneer je slaapt en hoe diep je slaapt. Verder kun je eenvoudig bijhouden hoeveel water je gedronken hebt en heeft de Garmin Vivosmart 4(S) voor dames de mogelijkheid om menstruatie of zwangerschap te tracken. 

Nieuw is de Body Battery van Garmin. Op basis van al je gezondheidsgegevens en -metingen geeft de Garmin smartwatch je een advies over de hoeveelheid energie in je lichaam en hoe je je batterij kunt opladen. Deze functie helpt je eigenlijk om alle verzamelde gezondheidsgegevens te interpreteren en er iets mee te doen.

Sportfuncties

Uiteraard is de Garmin Vivoactive 4(S) voorzien van allerlei handige sportfunctionaliteiten. Zo beschikt hij over een stappenteller, meet hij hoeveel calorieën je verbrandt op een dag, telt hij de trappen die je beklommen hebt en meet hij je afgelegde afstand. Ook houdt hij bij hoeveel minuten je intensief getraind hebt en laat hij een bewegingsbalk zien. Deze loopt op als je te weinig beweegt. Door een paar minuten te bewegen, kun je hem weer op nul zetten.

Verder beschikt hij over verschillende sportprofielen, zoals krachttraining, cardio, crosstrainingen, aerobics, traplopen, indoorroeien, pilates, yoga en ademhalingstechnieken. Ook kun je op het scherm van de Vivosmart 4 geanimeerde oefeningen bekijken. Zo weet je precies hoe je de goblet squat of deadlift moet uitvoeren. Hij telt vervolgens ook automatisch hoeveel herhalingen je al hebt gedaan. Het is mogelijk om geanimeerde workouts te volgen voor cardio, kracht, yoga en pilates.

Ook is de Vivoactive 4(S) geschikt voor hardlopen, wielrennen, golfen en zwemmen. Voor al deze sporten zijn specifieke functies en metingen beschikbaar. Zo kun je nauwkeurig je progressie meten en je prestaties verbeteren.

Alle verzamelde gegevens kun je terugkijken in de Garmin app. Daarbij is het mogelijk om doelen te stellen en trainingen in te plannen. Zo vergroot je de kans dat je je sport- en gezondheidsdoelstellingen zult halen.

GPS en navigatie

Ook hebben we tijdens onze Garmin Vivoactive 4(S) review gekeken naar de GPS en navigatie. Garmin is van oorsprong een bedrijf dat GPS-apparaten maakt, dus logischerwijs zijn de verwachtingen hoog. Gelukkig stelt de Vivoactive 4 niet teleur en is hij voorzien van een prima, betrouwbaar GPS-signaal. Hij maakt dan ook gebruik van verschillende satelliet netwerken en niet alleen van GPS. 

Je kunt de Vivoactive 4(S) gebruiken om je route op te slaan, maar je kunt met Live Tracking je locatie ook live delen met familie of vrienden, zodat ze precies weten waar je bent. Dit draagt ook meteen bij aan je veiligheid. In combinatie met de valdetectie en noodknop, wordt er snel hulp ingeschakeld als er iets gebeurt en weten ze ook meteen waar je je bevindt.

De Vivoactive 4(S) kan echter niet alleen je route tracken. Je kunt deze Garmin smartwatch namelijk ook gebruiken om te navigeren. Handig als je een wandelroute wilt lopen en niet alleen paaltjesroutes wilt volgen bijvoorbeeld. Maar ook een fijn idee als je in onbekend gebied bent en de weg niet meer weet. De navigatie werkt met een routepijl, maar je ziet geen volledige kaart op het display.

Smartwatchfuncties

De Garmin Vivoactive 4 en 4S zijn niet alleen sporthorloges, maar zeker ook smartwatches. Zo is het mogelijk om meldingen en berichten van je smartwatch op de Vivoactive 4 te ontvangen en heeft de wearable een intern geheugen van maar liefst 8GB. Dit zorgt er onder andere voor dat je tot zo’n 500 nummers op de smartwatch op kunt slaan en kunt luisteren zonder dat je je smartwatch of tablet nodig hebt.

Verder kun je je kalender bekijken op de smartwatch en ben je altijd op de hoogte van het weer en het nieuws. Dankzij Garmin Pay kun je je portemonnee en smartwatch in je tas of broekzak laten. Je kunt namelijk contactloos betalen met de Garmin Vivoactive 4 en 4S. Tot slot heb je de handige ‘vind mijn telefoon’ en ‘vind mijn horloge’ functie, waardoor je nooit lang hoeft te zoeken.

terug naar menu ↑

Garmin Vivoactive 4(S) bandjes kopen

De Garmin Vivoactive 4(S) wordt standaard met een siliconen bandje geleverd. Dit is een prima bandjes dat door de meeste gebruikers als comfortabel ervaren wordt. Dat neemt echter niet weg dat het leuk is om zo nu en dan van bandje te wisselen. Tijdens het sporten kun je de Garmin Vivoactive 4(S) het beste met een bandje van siliconen of nylon dragen, maar voor een casual of zelfs chique gelegenheid zijn er hele mooie Vivoactive 4 bandjes verkrijgbaar van bijvoorbeeld leer of metaal.

terug naar menu ↑

Tot slot: Garmin Vivoactive 4 aanbiedingen

Als je eruit bent dat de Garmin Vivoactive 4 of 4S iets voor jou is, zoek je natuurlijk de beste Garmin Vivoactive 4(S) aanbieding. Het is goed om je te realiseren dat de verschillende kleuren vaak ook verschillende prijzen hebben. De Garmin Vivoactive 4(S) in zilver/grijs is vaak het goedkoopst. De Garmin Vivoactive 4 zwart is ook geregeld in de aanbieding. De witte en roze variant van de 4S zijn in verhouding doorgaans wat duurder. Als je geen goede Garmin Vivoactive 4 aanbieding kunt vinden, kun ook nog overwegen om een refurbished exemplaar te kopen. Je koopt dan een gebruikt horloge dat helemaal nagekeken en gerepareerd is. De smartwatch ziet er meestal netjes uit en heeft vaak nieuwe onderdelen. Als er gebruikssporen zijn, wordt dit vermeld. Ook krijg je garantie als je een refurbished Vivoactive 4 koopt. Een goede plek om een refurbished Garmin Vivoactive 4 in de aanbieding te kopen, is Coolblue. Je hebt de smartwatch vaak de volgende dag al in huis. Hieronder vind je de beste Garmin Garmin Vivoactive 4(S) aanbiedingen van dit moment.

Aanbiedingen voor de Garmin Vivoactive 4S

Aanbiedingen voor de Garmin Vivoactive 4

terug naar menu ↑

Samenvatting van deze Garmin Vivoactive 4(S) review

8Expert Score
Plus- en minpunten van de Garmin Vivoactive 4

Om te bepalen of de Garmin Vivoactive 4 of 4S iets voor je is, is het natuurlijk handig om te weten welke voor- en nadelen deze Garmin smartwatch heeft. Aan de hand van onze Garmin Vivoactive 4(S) recensie hebben we de belangrijkste plus- en minpunten hieronder voor je op een rijtje gezet.

Pluspunten
  • Nauwkeurige GPS
  • Navigatie
  • Geanimeerde workouts
  • 8GB interne opslag
  • Garmin Pay
  • 6 of 7 dagen batterijduur
  • Muziek afspelen
  • Body battery
  • Heel veel gezondheidsgegevens
  • Robuuste behuizing
  • Meer dan 20 ingebouwde sport apps
  • Veiligheidsfuncties
  • Waterdicht
Minpunten
  • Geen microfoon en dus ook geen spraakassistent
  • Scherm is minder helder dan de nieuwere AMOLED displays
  • Werkt niet met alle Huawei smartphones
  • Berichten beantwoorden kan alleen met Android

Smartwatch Totaal
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart