Michael Kors smartwatch review

Het Amerikaanse modemerk Michael Kors verkoopt design kleding, tassen en accessoires. Sinds een aantal jaren verkoopt het merk ook hele mooie smartwatches. De Michael Kors Darci Gen 5E en de Michael Kors MK Go 2 Gen 5E zijn de nieuwste modellen. Deze mooie horloges hebben een hele luxe uitstraling, waardoor je niet meteen ziet dat het smartwatches zijn. Toch zijn het absoluut smartwatches. Maar zijn het ook daadwerkelijke goede smartwatches. In dit artikel lees je onze review van de Michael Kors smartwatches. We vertellen je wat onze eerste indruk is en wat je allemaal met deze stijlvolle smartwatches kunt.

Waarom een Michael Kors smartwatch?

Waarom zou je voor een Michael Kors smartwatch kiezen in plaats van een smartwatch van een merk dat zich in smartwatches gespecialiseerd heeft? Een belangrijke reden om de Michael Kors Gen 6 Bradshaw Display MKT5135, is de chique uitstraling. De Michael Kors smartwatches zijn echter niet alleen mooi als sieraad, de smartwatch functies zijn ook zeker de moeite waard. Deze nieuwe modellen hebben eigenlijk alle functies die je ook bij andere populaire smartwatches ziet. Zo kun je er bijvoorbeeld mee betalen en kan de Michael Kors smartwatch een VO2 max meting doen. 

terug naar menu ↑

Eerste indruk

De eerste indruk is heel positief. De horloges worden geleverd in een prachtige verpakking en met name de Michael Kors Darci Gen 5E heeft een hele chique uitstraling. Je kunt kiezen uit 4 verschillende kleuren, namelijk goud, zilver, roségoud en een combinatie van zilver en roségoud. Ingelegd met steentjes ziet de smartwatch er zeer luxe uit. Hieronder zie je de foto’s van de verschillende kleuren van de Michael Kors Darci Gen 5E.

De Michael Kors MK Go 2 Gen 5E ziet er iets sportiever uit dankzij het lichte ontwerp en het siliconen bandje. Toch ziet ook deze smartwatch er luxe uit, dankzij de gouden details en glinsterende steentjes. Deze smartwatch is verkrijgbaar met een gouden horlogekast en zwart bandje of een rosé gouden horlogekast met roze of grijs bandje. Hieronder zie je de foto’s van de verschillende kleuren van de Michael Kors MK Go 2 Gen 5E.

De smartwatches zijn gemakkelijk te koppelen aan je smartphone na het downloaden van de app. Je verbindt de Michael Kors smartwatch via bluetooth en ontvangt meteen meldingen en berichtjes op de smartwatch. Ook kun je nu eenvoudig andere wijzerplaten kiezen. Er is heel veel keuze, waardoor je de smartwatch helemaal aan kunt passen aan jouw stijl of outfit.

terug naar menu ↑

Michael Kors smartwatch review

Nu we onze eerste indruk hebben beschreven, gaan we de Michael Kors smartwatches wat beter bekijken. We kijken naar het design, de functies, het gebruiksgemak, de batterijduur, laadtijd, connectiviteit en meer. Lees hieronder onze Michael Kors Gen 5E review.

Design

We noemden het al even; met het design zit het wel goed. De horlogekast is groot en ingelegd met steentjes, waardoor hij vanuit alle hoeken glinstert. In principe is het horloge unisex, we vermoeden echter dat het design met name dames aanspreekt. Zonder de steentjes zou hij er wat stoerder en minder glamorous uitzien. We kunnen ons voorstellen dat dit ervoor zou zorgen dat hij een breder publiek zou aantrekken.

De Michael Kors MK Go 2 Gen 5E heeft dankzij het siliconen bandje een iets stoerder uiterlijk, met name in de zwarte variant. Je kunt echter ook voor roze en lichtgrijs kiezen. Hieronder enkele foto’s van de zwarte variant die ook zeker geschikt is voor heren.

Functies

Qua functies doen de Michael Kors Darci Gen 5E en de Michael Kors MK Go 2 Gen 5e niet onder voor andere smartwatches in deze prijsklasse. Ze hebben uiteraard een hartslagmeter die continu je hartslag meet, caloriemeter, slaap tracker, stappenteller, snelheidsmeter en een trappenteller. Daarnaast kunnen ze ook je VO2-max meten. Dit zegt iets over de maximale zuurstofopname in je bloed. Ook kun je na koppelen met je smartwatch berichten beantwoorden en meldingen ontvangen en is het mogelijk om met de Michael Kors smartwatch te betalen. Hij draait op Wear OS, waardoor je alle apps van Google kunt gebruiken en daarnaast kun je ook zonder je smartwatch podcasts en muziek afspelen met de Michael Kors Gen 5E smartwatch.

GPS

Een nadeel van de Michael Kors smartwatch is volgens ons dat hij geen ingebouwde GPS heeft. Zonder dat je smartphone in de buurt is, weet hij dus niet waar je bent. Wil je je route graag vastleggen, dan zul je je smartphone mee moeten nemen.

Batterijduur

De batterij van de Michael Kors Gen 5E smartwatch gaat zo’n 16 tot 18 uur mee. Hij houdt het dus de hele dag voel, maar om hem ook ‘s nachts te dragen, zul je hem tussendoor wel op moeten laden. Wat dat betreft is het prettiger als een smartwatch het 24 uur volhoudt. In 50 minuten laad je hem echter weer op tot 80%, waardoor je hem niet lang hoeft te missen.

Connectiviteit

De Michael Kors smartwatches werken zowel met iOS als Android en zijn gemakkelijk te koppelen aan je smartwatch. Ze zijn compatibel met smartwatches die draaien op Android 6 en hoger of iOS 12 of hoger.

Waterdichtheid

Hoewel het misschien een beetje spannend is om een duik te nemen met zo’n mooi horloge, kan dit prima. Ze zijn namelijk volledig waterdicht en veilig te gebruiken tijdens het zwemmen, in bad of onder de douche.

Wijzerplaten

Je hebt keuze uit een verscheidenheid aan verschillende wijzerplaten. Je kunt kiezen voor hele klassieke wijzerplaten en een klok met wijzers, maar je kunt ook moderne wijzerplaten kiezen en een digitale klok. Veel wijzerplaten hebben mooie effecten, zoals een metallic look bijvoorbeeld. Voor de meeste wijzerplaten geldt dat je zelf de kleuren nog aan kunt passen om ze helemaal naar je eigen smaak te maken. 

Prijs/kwaliteit

De prijs voor de Michael Kors Gen 6 Bradshaw Display MKT5136 smartwatch is €299 euro. Dat maakt het een relatief prijzige smartwatch. Je betaalt niet alleen voor de functies, maar ook voor het luxe ontwerp en het merk. Qua prijs kwaliteit is dit wat ons betreft de beste keuze, maar over smaak valt uiteraard niet te twisten.

terug naar menu ↑

Conclusie

Aan het eind van deze Michael Kors review kunnen we concluderen dat beide Gen 5E smartwatches een goede aankoop zijn als je veel waarde hecht aan een luxe uitstraling, maar ook de functies belangrijk vindt. De Michael Kors smartwatches zijn namelijk voorzien van alle basisfuncties die je in een smartwatch verwacht en kunnen daarnaast ook muziek afspelen, contactloos betalen én je VO2-max meten. We hopen dat je na het lezen van onze Michael Kors smartwatch review een goede keuze kunt maken.

Smartwatch Totaal
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart