Wat is lte bij een smartwatch?

Zit je met de vraag: ‘Wat betekent lte?’ Dan hebben we goed nieuw voor je want in dit artikel zeggen we je wat lte is. Zo weet je vanaf nu perfect waarvoor lte staat wanneer je bijvoorbeeld ‘Galaxy Watch 3 lte’ leest. Kortom, na het lezen van dit artikel weet je de betekenis van lte.

Dus … Wat is LTE?

De betekenis van LTE is eigenlijk 4G. LTE en 4G zijn dus synoniemen van elkaar. Als je LTE bij de naam van bijvoorbeeld een Samsung Galaxy watch 3 of Amazfit gtr ziet staan, dan weet je dus dat je hiermee een 4G smartwatch aankoopt. Toegegeven, technisch zit er wel een verschil tussen de termen. Volledige synoniemen zijn het niet. 4G betekent immers ‘4e generatie mobiele netwerken’ en LTE staat voor ‘long term evolution’. Dit is de technologie die smart wear nodig hebben om van 4G- of 5G-netwerken gebruik te maken.

terug naar menu ↑

Je kan gaan sporten zonder je smartphone mee te sleuren

Met LTE kan je dus gaan sporten zonder je Samsung Galaxy of ander mobiel toestel mee te sleuren. Dat is handig, want tijdens het sporten wil je zo licht mogelijk zijn! Zeker als je je voorbereid op een (halve) marathon wil je bijvoorbeeld liefst niet met een zware smartphone rondlopen. Maar … je wil wellicht wél bereikbaar zijn. LTE smartwatches bieden in dat geval de oplossing.

terug naar menu ↑

Hoe werken LTE smartwatches?

In de meeste hedendaagse LTE smartwatches, zoals de Samsung Galaxy Watch 3 of de Apple Watch 5 zit een ingebouwde simkaart. Deze wordt eSIM genoemd. Je kan deze simkaart niet zelf verwijderen. En je hoeft er ook geen nieuw dataplan aan te koppelen. Oef! Wat je wel moet doen, is de eSIM koppelen aan de simkaart in je smartphone. Eenmaal dat is gebeurd zal je smartwatch gebruik maken van de databundel die je gebruikt voor je smartphone. Zo hoef je dus nooit een extra data-abonnement aan te gaan bij je provider.

terug naar menu ↑

Je bent dus altijd online met je LTE smartwatch

Of toch wanneer jij dat wil. Door de LTE functie hoef je jouw smartphone niet voortdurend mee te nemen. En zeker voor de sportfans onder ons is dat een heel mooi pluspunt. Wil je dus smartphone vrij sporten? Dan kies je dus best een smartwatch die de LTE functie bevat. Denk bijvoorbeeld aan de Apple Watch 5. Ben je op zoek naar een smartwatch met LTE functie die op Android draait? Dan raden we je de Samsung Galaxy Watch 3 aan.

Zo nu weet je het antwoord op de vraag ‘wat is lte’. LTE of long term evolution maakt het dus mogelijk om steeds online te zijn zonder dat je jouw smartphone bij de hand hebt. Zo blijf je bereikbaar. Waar je ook op de wereld bent. Allé, zolang er toch een 4G-netwerk is uitgerold 😉

Een LTE smartwatch is dus handiger dan je denkt. Voor velen is een LTE smartwatch zelfs een must, omdat het apparaat je vrijheid vergroot zonder dat je daardoor minder goed bereikbaar bent.

Smartwatch Totaal
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart