Hoe stel je WhatsApp in op een smartwatch?

Met meer dan 2 miljard gebruikers wereldwijd is Whatsapp zonder twijfel de populairste app voor het verzenden van berichten. Het is dan ook niet verrassend dat veel mensen op zoek zijn naar een manier om Whatsapp te gebruiken op hun smartwatch. Maar kan dit? En hoe werkt dit dan? Wij hebben voor je uitgezocht welke mogelijkheden er zijn voor het gebruiken van Whatsapp op je smartwatch. In dit artikel vind je dan ook alles informatie die je nodig hebt om Whatsapp te installeren op je Apple Watch, Samsung Galaxy Watch of een andere Wear OS Watch.

Hoe werkt WhatsApp op een smartwatch?

Helaas is er geen officiële Whatsapp applicatie voor smartwatches, maar gelukkig is het met de meeste smartwatches wel mogelijk om Whatsapp berichtjes te ontvangen, lezen en beantwoorden. Hiervoor moet je smartwatch via bluetooth verbonden zijn met je smartphone. Het beantwoorden van Whatsapp berichten kan echter niet heel uitgebreid, je komt namelijk niet in een echt chatscherm terecht. De mogelijkheden die je hebt, zijn het sturen van een spraakbericht, het sturen van een emoji en het sturen van een voorgeprogrammeerd tekstbericht. 

terug naar menu ↑

Whatsapp installeren op een Samsung smartwatch

Om Whatsapp in te stellen op je Samsung Galaxy Watch heb je bluetooth nodig. Zorg ervoor dat bluetooth zowel op de Samsung Watch als op je smartphone is ingeschakeld. Je kunt bluetooth aanzetten op je Android smartphone door naar beneden te swipen en het bluetooth icoon aan te klikken. Door hem ingedrukt te houden kun je naar bluetooth apparaten in de buurt zoeken. Als het goed is verschijnt de naam van je smartwatch in de lijst. Klik hem aan om verbinding te maken. Zodra je verbinding hebt, ontvang je automatisch Whatsapp berichten, telefoontjes en meldingen op je Samsung Galaxy Watch. Je kunt op de appjes reageren met voorgeprogrammeerde antwoorden. Als je helemaal naar onder scrollt, heb je echter ook de mogelijkheid om zelf berichten toe te voegen.

terug naar menu ↑

Whatsapp installeren op een Apple Watch

Ook met een Apple Watch is het mogelijk om Whatsapp berichten, telefoontjes en notificaties op je smartwatch te ontvangen. Het nadeel is in dit geval dat je alleen nieuwe berichten kunt beantwoorden en dat je alleen maar standaard antwoorden kunt kiezen. Wil je uitgebreidere chatfuncties voor Whatsapp op je Apple Watch, dan kun je hiervoor een app downloaden. Een van de beste en meest betrouwbare apps is Whatchchat 2.

Je kunt Whatschat 2 downloaden en installeren op je Apple Watch. Vervolgens komt er een QR code op je scherm. Deze scan je met Whatsapp op je smartphone om te verbinden. Vanaf nu kun je al je Whatsapp chats zien en zelf berichten typen. Het enige nadeel van deze app is dat je het niet tegelijkertijd met Whatsapp web kunt gebruiken, hij schakelt een van de twee uit.

terug naar menu ↑

Whatsapp installeren op een Garmin smartwatch

Ook van Garmin smartwatches geldt dat je de smartwatch eerst met je smartphone moet verbinden via bluetooth. In de Garmin Connect app kun je vervolgens instellingen aanpassen. Hier kun je ook aangeven of je wel of geen berichten of telefoontjes wilt ontvangen op je Garmin smartwatch. Verder heb je hier de mogelijkheid om de snelle antwoorden aan te passen. In het menu vind je je eigen smartwatch. Door hier op te klikken kun je antwoorden op berichten aanpassen. Je ziet in de app welke berichten nu ‘aan’. Je kunt de volgorde veranderen, berichten verwijderen en andere berichten toevoegen.

terug naar menu ↑

Whatsapp installeren op een Fitbit

Ook op sommige Fitbit smartwatches is het mogelijk om Whatsapp in te stellen en berichten te ontvangen. Hiervoor is het eerst weer van belang dat je smartwatch en smartphone met elkaar verbonden zijn via bluetooth. Als dit gelukt is, kun je in de Fitbit app op je smartphone jouw smartwatch aanklikken. Klik op opties en dan op ‘meldingen’ om App meldingen aan te zetten. Van hieruit kun je Whatsapp activeren. Vanaf nu ontvang je nieuwe berichten op je Fitbit smartwatch. Hij kan overigens maximaal 30 berichten bewaren. Zodra er 30 berichten instaan, zal hij steeds de oudste verwijderen.

terug naar menu ↑

Whatsapp installeren op een Fossil smartwatch

Om Whatsapp op een Fossil smartwatch te gebruiken, zul je ook voor een bluetooth-verbinding tussen je smartwatch en smartphone moeten zorgen. Zodra ze verbonden zijn, ga je op je Fossil smartwatch naar instellingen en schakel je meldingen in. Zorg ervoor dat er geen energiespaarstand is ingeschakeld; dit zorgt ervoor dat je geen meldingen krijgt. Als het goed is, kun je vanaf nu Whatsapp berichten ontvangen op je Fossil smartwatch.

terug naar menu ↑

Whatsapp installeren op een Wear OS smartwatch

Whatsapp kan op de meeste Wear OS (voorheen Android Wear) geïnstalleerd worden, ook al is er geen officiële app beschikbaar. Zorg er eerst voor dat je smartwatch via bluetooth gekoppeld is aan je smartphone. Vervolgens is het belangrijk dat je meldingen aan hebt staan. Vanaf nu ontvang je zowel Whatsapp berichtjes als opzoeken op je Wear OS smartwatch. Als je een Android smartphone hebt, kun je de berichtjes ook meteen beantwoorden met je smartwatch. Heb je een iPhone, dan kun je de berichten helaas alleen bekijken.

terug naar menu ↑

Conclusie

Whatsapp is een dusdanig populaire berichten applicatie dat het logisch is dat veel mensen er ook gebruik van willen maken op hun smartwatch. Ondanks dat er geen speciale Whatsapp applicaties zijn voor smartwatches is het dus wel heel goed mogelijk om Whatsapp te gebruiken op je smartwatch. In de meeste gevallen hoef je je smartwatch alleen maar via bluetooth aan je smartphone te koppelen en ervoor te zorgen dat meldingen zijn ingeschakeld. Soms kun je nog extra instellingen aanpassen en bijvoorbeeld de snelle antwoorden aanpassen in de app op je smartphone. Als je een Apple Watch hebt, kun je een speciale app downloaden, waarmee je ook meer opties hebt dan alleen na het koppelen met je iPhone. We hopen dat het je na het lezen van dit artikel gelukt is om Whatsapp op je smartwatch te installeren.

Smartwatch Totaal
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart