Xiaomi Mi Smart Band 6 review

De Xiaomi Mi Band 6 is een activity tracker met een bijzonder gunstige prijs. Is het te mooi om waar te zijn of doe je met de goedkope Mi Band 6 daadwerkelijk een goede koop? Wij gaan het voor je testen en zetten in deze Xiaomi Mi Band 6 review voor je op een rijtje waar de activity tracker goed en minder goed in is. We beginnen met een aantal redenen waarom de Mi Band 6 interessant is en wat de fabrikant eigenlijk belooft. Dan vertellen we je wat onze eerste indruk is, gevolgd door onze Xiaomi Mi Band 6 review. Daarin gaan we de functionaliteiten en kenmerken van de Mi 6 Band langs. Omdat het ook altijd prettig is om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen, zetten we de plus- en minpunten op een rijtje én we vergelijken de Mi Band 6 met zijn voorganger: de Mi Band 5. Lees snel verder als je wilt weten of de Xiaomi Mi Band 6 iets voor jou is.

Waarom de Xiaomi Mi Smart Band 6?

Wat de Xiaomi Smart Band 6 zo aantrekkelijk maakt, is in de eerste plaats het prijskaartje. Hij kost namelijk slechts een paar tientjes, dus hij is best goedkoop. Maar wat krijg je eigenlijk voor dat geld? Nou, volgens de fabrikant best veel. De Mi Fit Band 6 heeft verschillende functies om je gezondheid te monitoren en je activiteiten te tracken. Daarbij gaat de accu lang mee; bij normaal gebruik tot wel 14 dagen. Verder kun je hem gebruiken voor verschillende workouts en kun je je menstruatiecyclus of zwangerschap volgen en bijhouden. In combinatie met het mooie, heldere kleurenscherm wordt er dus heel wat beloofd. Verderop in onze Xiaomi Mi Band 6 recensie lees je onze bevindingen.

terug naar menu ↑

Eerste indruk

Voordat we beginnen met de Xiaomi Band 6 review, vertellen we je wat onze eerste indruk is van het pakketje én de activity tracker. De Xiaomi Band 6 wordt geleverd in een relatief eenvoudig zwart doosje met daarop een afbeelding van de Mi 6 Band. Voor deze prijsklasse een prima, nette verpakking. In het doosje zit een boekje met een handleiding in verschillende talen, een oplader én natuurlijk de Mi Band 6 zelf. De activity tracker ziet er eenvoudig, maar goed afgewerkt uit. Hij heeft het opvallende ovale scherm en je kunt meteen zien dat het beeldscherm bijna het hele beeld vult en niet alleen een rechthoekje, zoals bij de Mi Band 5 het geval was.

Qua formaat en bandje lijkt hij verder wel heel veel op de Xiaomi Mi Band 5. De horlogekast is even groot en je kunt dezelfde bandjes voor je Mi Fit Band 6 gebruiken als voor de Band 5. Toch een voordeel als je de 5 al hebt én het zorgt ervoor dat je meteen al meer keuze hebt qua bandjes.

terug naar menu ↑

Xiaomi Mi Smart Band 6 review

Dan nu de Xiaomi Mi Band 6 review. We gaan eerst kijken naar de functies en vervolgens gaan we de andere kenmerken van de activity tracker bij langs. Scroll snel verder om onze recensie van de Mi Band 6 te lezen.

Functies

Qua functies Is de Xiaomi Band 6 een behoorlijk complete activity tracker. Hij is voorzien van een stappenteller, trappenteller en meet uiteraard je hartslag. Daarnaast kan hij ook de zuurstofsaturatie meten (SpO2). De hoeveelheid zuurstof in je bloed kan iets zeggen over je gezondheid en over je conditie. Verder meet de Mi 6 band je slaapritme, stress, de hoeveelheid calorieën die je op een dag verbrand hebt en de afstand die je hebt afgelegd. Na koppelen met je smartphone kun je berichten ontvangen en muziek bedienen.

Sportfuncties

De Xiaomi Mi Smart Band 6 heeft maar liefst 30 sportprofielen. Dat zijn er aardig wat meer dan de Band 5 had. Hierdoor kun je nauwkeuriger je sportprestaties en verbrande calorieën  bijhouden. Daarbij zijn er 6 fitnessmodi die hij automatisch herkent. Dit zijn buiten hardlopen, hardlopen op een loopband, roeien, crosstrainen, wandelen en fietsen. Als je een van deze sporten doet, zal hij automatisch vragen of je je inspanningen wilt vastleggen. Het is ook om de Mi Band 6 met Strava en andere sport apps te koppelen, maar dit vergt wel wat extra handelingen, omdat de Mi Band 6 niet automatisch herkend wordt.

Design

De Xiaomi Band 6 heeft net als zijn voorganger een mooI langwerpig scherm dat een ronde boven- en onderkant heeft. Het glas is afgerond en het siliconen bandje omsluit de horlogekast. Het bandje sluit met een handig druksysteem en je kunt zelf kiezen hoe strak je hem doet.

Beeldscherm

De Mi Band 6 heeft een AMOLED scherm met 326 ppi (pixels per inch). Dit is qua kwaliteit te vergelijken met het scherm van een smartphone. Een opvallend verschil tussen de Xiaomi Band 6 en 5 is het schermvullende beeld. Waar je op de Xiaomi Mi Band 5 een rechthoekig beeld hebt, loopt het beeld op de Mi Band 6 helemaal door tot boven en onder in de ronding. Dit lijkt niet alleen veel mooier, je hebt hierdoor ook veel meer ruimte voor gegevens. Je kunt daarbij zelf kiezen welke informatie je op welke plek wilt hebben. Ook kun je door het grotere beeldscherm 2 apps tegelijkertijd zien tijdens het scrollen. Via de app op je smartphone kun je ook gratis wijzerplaten downloaden die je eenvoudig op de Xiaomi Mi Band 6 kunt installeren. 

Batterijduur

De batterij van de Xiaomi Band 6 gaat gemiddeld zo’n 14 dagen mee. Het hangt er natuurlijk een beetje vanaf hoe intensief je hem gebruikt, hoe lang de batterij in de praktijk meegaat. Ben je veel aan het sporten en track je alle activiteiten, dan zal de batterij het ongeveer een week volhouden. Zet je hem in de energiebesparende modus, dan gaat hij zelfs 19 dagen mee.

Waterdichtheid

De Xiaomi Band 6 is tot 50 meter waterdicht en je kunt hem dus ook gebruiken tijdens het zwemmen. Hij kent zelfs verschillende zwemslagen, zodat je ook je zwemprestaties nauwkeurig kunt vastleggen. 

terug naar menu ↑

Plus- en minpunten van de Xiaomi Mi Smart Band 6

Om je te helpen beslissen of je Smart Band 6 iets voor jou is, zetten we in deze review de plus- en minpunten van de betaalbare activity tracker op een rijtje. De belangrijkste voor- en nadelen vind je hieronder.

Pluspunten

 • Lange accuduur
 • Mooi design
 • Praktisch formaat
 • Helder scherm
 • Goedkoop
 • Veel sport- en gezondheidsfuncties
 • Waterdicht

Minpunten

 • Geen NFC
 • Geen ingebouwde GPS
 • Koppeling met sportapps ingewikkeld
terug naar menu ↑

Verschillen tussen de Xiaomi Mi Smart Band 6 en 5

Aangezien de Xiaomi Mi Band 6 de opvolger is van de Mi Band 5 is het interessant om te kijken wat er precies veranderd is. Is het de investering waard om je Mi Band 5 te upgraden naar een Mi Band 6 of zijn de verschillen daarvoor te klein? Dat ligt er natuurlijk maar net aan welke features jij het belangrijkst vindt. Om je te helpen de beste keuze te maken, zetten we in deze review de grootste verschillen tussen de Band 5 en Band 6 van Xiaomi op een rijtje.

 • De Mi Band 6 heeft schermvullend beeld, de Mi Band 5 een kleinere rechthoek.
 • Hierdoor is de tekst op je scherm groter en dus beter leesbaar.
 • De Mi Smart Band 6 heeft 30 workout modes, de Mi Band 5 slechts 11.
 • De Xiaomi Band 6 heeft een hogere schermhelderheid en meer instellingen.
 • De Mi Band 6 heeft een zuurstofsaturatiemeter, de Band 5 heeft dit niet.
 • Je kunt de workout geschiedenis bekijken op de Xiaomi Smart Band 6.
terug naar menu ↑

Xiaomi Mi Band 6 bandjes kopen

Hoewel het bandje dat standaard bij de Xiaomi 6 band geleverd wordt prima is, is het ook leuk om andere Xiaomi Mi Band 6 bandjes te proberen. Tijdens het sporten is een siliconen bandje of een nylon bandje doorgaans het prettigs. Als je de Mi 6 Band ook casual wilt dragen, kan het ook heel leuk zijn om een metalen bandje te proberen. Ook zijn er leren bandjes verkrijgbaar en heb je keuze uit een heleboel verschillende kleuren en modellen van siliconen en/of nylon. Doordat de Xiaomi Mi Band 6 en 5 even groot zijn, kun je alle bandjes die al te koop zijn voor de Band 5 – of die je misschien al hebt – voor de Band 6 gebruiken.

terug naar menu ↑

Xiaomi Mi Band 6 kopen

Ben je eruit en wil je de Xiaomi Mi Band 6 kopen? Dan wil je natuurlijk het liefst een goede aanbieding vinden. Uiteraard kunnen de prijzen wat variëren en is het het slimst om op verschillende webshops te kijken voor de beste Xiaomi Band 6 aanbieding. Bol.com heeft regelmatig een goede aanbieding en je krijgt soms extra korting als Bol Select Lid. Dit kan je zo 10% tot 20% schelen. 

terug naar menu ↑

Samenvatting

De Xiaomi Mi Band 6 is de opvolger van de Mi Band 5. Het is een goedkope activity tracker en toch is hij opvallend compleet. Daarbij heeft hij een mooi design en kun je er los Xiaomi Mi Band 6 bandjes bij kopen om hem te matchen met je outfit. Hij heeft een helder scherm en het beeld vult het hele scherm. Hij kent veel verschillende sporten én je kunt er een heleboel gegevens over je gezondheid mee verzamelen. Kortom: na deze Xiaomi Mi Band 6 review kunnen we stellen dat deze goedkope activity tracker waar is voor zijn geld.

Smartwatch Totaal
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart